Hoppa till huvudinnehåll

Serieledaren Lukkos tränare har varit på sjukhus länge – berättar kort om sitt tillstånd: ”27 dagar på intensiven”

Pekka Virta i Lukkos bås 2020.
Pekka Virta har inte kunnat stå i Lukkos bås på länge. Pekka Virta i Lukkos bås 2020. Bild: Elmeri Elo / All Over Press Pekka Virta

Två idrottslag är satta i karantän efter coronaexponering. Lukkos tränare Pekka Virta kommer i sin tur med en uppdatering från sjukhussängen.

De negativa coronabeskeden duggar tätare i idrotts-Finland.

I går tvingades hockeyligan ta till plan B för att slutföra grundserien och herrarnas fotbollsliga valde i sin tur att flytta fram seriestarten med två veckor.

I dag sattes två lag i karantän. Det handlar om KooKoo i ishockeyn och FC Inter i fotbollen.

KooKoo spelade mot HIFK i Helsingfors i fredags. I går bekräftades ett coronafall i HIFK och nu har lokala hälsomyndigheter satt KooKoo i karantän på grund av exponeringen för viruset. Hela ligalaget ska också coronatestas.

Det betyder att KooKoo inte spelar mot KalPa i kväll eller mot HPK i morgon.

På fotbollssidan har Inters ligalag exponerats för coronaviruset i samband med träningar i Åbo förra veckan. Laget har pausat verksamhet och lördagens cupkvartsfinal mot SJK flyttas fram.

Virta borta länge

Hockeyligans tabelletta Lukko är inte i karantän, men Raumolaget har fått klara sig utan sin huvudtränare Pekka Virta ett bra tag.

Virta har inte varit med sedan månadsskiftet januari–februari efter att ha smittats av coronaviruset.

I februari berättade Virta att han är intagen på universitetssjukhuset i Åbo. Nu kommer han med en färsk uppdatering om sitt hälsoläge.

”27 dagar på intensiven men vaknade upp på vårdavdelningen i dag”, skriver han på Facebook.

För en månad sedan skrev han också på Facebook att han har smittats, är på sjukhus och bedömde sitt tillstånd som helt okej.