Hoppa till huvudinnehåll

Strömsötröjan gör succé – skicka in en video på din stickade tröja och få en chans att medverka i Strömsö

Oket på stickade strömsötröjor.
Många har varit ivriga med att sticka Strömsötröjan. Oket på stickade strömsötröjor. Bild: Lee Esselström /YLE tröja,stickade plagg,Strömsö,Lee Esselström

Fint att se att så många hakat på och stickat tillsammans med oss! Många har stickat sina första tröjor och slutresultaten har varit minst sagt imponerande. Nu välkomnar vi er att potentiellt få visa upp era kreationer i Strömsö.

På ungefär sex veckor har artikeln med stickanvisningar för Strömsötröjan fått sammanlagt över 400 000 sidvisningar på både svenska och finska.

Strömsös Instagramkonto har vi publicerat en hel del av era fina hantverk och ni har också flitigt visat vad ni går för på #strömsötröjan och #strömsökal3.

Nu välkomnar vi er att skicka in videon på det ni åstadkommit via WhatsApp på telefonnummer: 046 657 7289 eller per e-post: stromso@yle.fi. Ett cirka 10-20 sekunders klipp räcker. Obs! Videon bör vara stående!

Du kan till exempel be en familjemedlem filma dig eller den stolta tröjbäraren när ni svänger runt eller dansar med tröjan på. En del av videona kommer potentiellt att synas på tv och i våra sociala medier.

En kvinna poserar i en stickad tröja.
Strömsös Lee Esselström har designat ett nytt mönster med inspiration från Strömsöverandans snickarglädje. En kvinna poserar i en stickad tröja. Strömsö,stickning