Hoppa till huvudinnehåll

Barkov nätade igen – bara storspelande Saros höll Nashville från att bli fullständigt överkörda av glödheta Florida: ”Spelade overkligt”

Aleksander Barkov i farten mot Nashville.
Aleksander Barkov i farten mot Nashville. Aleksander Barkov i farten mot Nashville. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Aleksander Barkov, Jr.

Juuse Saros stoppade 47 puckar – men det räckte inte till. Florida Panthers knep en 2–0-seger på lördagskvällen efter ett segermål av lagkaptenen Aleksander Barkov.

Florida Panthers har varit ett av NHL-säsongens absoluta utropstecken. Det är framför allt lagets förmåga att repa sig efter förluster som har lett till att Panthers är ett av de bästa lagen i hela ligan i år.

Natten till fredag åkte Panthers på en uddamålsförlust mot Nashville Predators – så då lagen möttes igen på lördagskvällen kunde det väl bara sluta på ett sätt?

2–0 – och 49 skott på mål.

– Vi tänker inte värst mycket på det, men vi vill självklart inte förlora matcher i svit. Och då vi förlorar spelar vi oftast dåligt. Så det sporrar oss till att spela bättre nästa match efter det och det har vi lyckats göra, summerar Aleksander Barkov i tv-intervjun efter segern.

– Vi måste bara fortsätta spela så här.

Hyllar Saros

Siffrorna berättar faktiskt inte hela historien om matchen. Florida inledde matchen i ett ursinnigt tempo och framför allt förstakedjan klarade av att skapa flera livsfarliga lägen.

Juuse Saros var ändå rätt man på rätt plats mellan stolparna för Nashville. Saros stoppade det mesta – allt förutom ett skott av just Barkov – och utan honom kunde siffrorna ha varit väldigt mycket fulare.

Det medger också Barkov, som nu har noterats för 13 mål den här säsongen. Det kunde mycket väl ha varit minst 14 efter matchen, men Saros stoppade bland annat ett friläge av lagkaptenen.

– I det stora hela skulle jag kalla det en overklig insats av oss. Just då vi visste att vi inte presterade på topp då vi mötte dem senast så ville vi verkligen komma ut med full fart och det lyckades vi med, säger han och tar en snabb blick på resultattavlan.

– Nästan 50 skott på mål. Vi kunde ha gjort fler mål, men deras målvakt var riktigt bra också, säger Barkov.

Floridas andra mål kom i tom bur.

Resultat, NHL:

New Jersey–Pittsburgh 1–3
NJD Janne Kuokkanen 0+0, +/- 0, 13:08
NJD Sami Vatanen 0+1, +/- 0, 16:43
PIT Kasperi Kapanen 0+0, +/- 0, 13:20

Florida–Nashville 2–0
FLA Aleksander Barkov 1+0, +2, 22:30
FLA Eetu Luostarinen 0+0, +/- 0, 12:42
NSH Juuse Saros 47/48
NSH Mikael Granlund 0+0, -1, 21:26
NSH Erik Haula 0+0, +/-, 16:22
NSH Eeli Tolvanen 0+0, -1, 17:08

Senare:
Colorado–Minnesota
Tampa Bay–Chicago
Washington–NY Rangers
NY Islanders–Philadelphia
Carolina–Columbus
Detroit–Dallas
Montreal–Vancouver
Toronto–Calgary
Anaheim–Arizona
San Jose–St. Louis
Edmonton–Winnipeg