Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Masstarter avslutar skidskyttesäsongen – kampen om världscupsegern mellan Bø och Lægreid lär bli en nagelbitare

Då skidskyttesäsongen avslutas i Östersund riktas blickarna mot herrarnas masstart. Tävlingen avgör vem som tar hem världscupen. Bara en poäng skiljer Johannes Thingnes Bø från Sturla Holm Lægreid. På damsidan har Tiril Ekchoff möjlighet att tangera Magdalena Forsbergs segerrekord.

Tävlingarna har blivit uppskjutna på grund av vindförhållandena i Östersund.

Nya starttider:

  • Damerna klockan 16.30 (ursprungligen 14.00)
  • Herrarna klockan 18.15 (ursprungligen 16.30)

Herrar masstart klockan 18.10 i TV2 och på Arenan

Kampen om segern i herrvärldscupen blir en riktig rysare. I den reella ställningen leder Sturla Holm Lægreid nu med en poäng före Johannes Thingnes Bø. Det lär betyda att den som är först i mål tar hem cupen.

De fyra sämsta loppen räknas bort i sammandraget. Det betyder att Laegreid måste vara bland de åtta främsta, förutsatt att Bø slutar åtta eller sämre.

Med tanke på de resultat som de norska stjärnorna radat upp den här säsongen ska nog båda vara bland de åtta främsta och då är det alltså först i mål som gäller.

Det ska bli intressant att se vilken taktik de väljer. Att åka tillsammans och vänta på att det blir bommar i skyttet – eller att gå för seger direkt från start?

Mycket står på spel. Ska Lægreid palla för trycket och stå för en sensation redan under sin debutsäsong eller väger Bøs erfarenhet tyngre? I så fall åker han hem sin tredje raka världscupseger.

Läs också