Hoppa till huvudinnehåll

Se Yle Österbottens specialsändning: Ett år med corona – hur har livet förändrats och hur ser framtiden ut?

Här kan du se Yle Österbottens specialsändning på webben och, där vi blickar tillbaka på året som gått och funderar på vad vi kan förvänta oss av de kommande månaderna. I chatten svarade vår expert på frågor om allt från om det är möjligt att ta olika sorts vaccin till graviditeter och corona.

Gäster i webbstudion var chefsöverläkare Peter Nieminen vid Vasa centralsjukhus och överläkaren Sofia Svartsjö från Korsholm samt krisarbetare Ancha Kjerulf. Våra experter svarade också på många frågor i chatten, främst ville tittarna veta mer om vaccin.

Dessutom gästades sändningen av röntgenläkaren Petra Ingvesback från Turin i Italien och futuristen Niko Herlin.

Vi blickade också in hos Sonja Asplund, österbottning som fortfarande kämpar med sviterna av covid-19, och familjen Hartvik i Vasa, som berättar hur deras liv påverkats under pandemin.

Programledare var Ida-Maria Björkqvist och Filip Stén.

Artikeln uppdaterades efter sändningen klockan 22.50.