Hoppa till huvudinnehåll

Lojos stadsdirektör Mika Sivula fick stadsstyrelsens förtroende - men det krävdes omröstning

Lojos stadsdirektör Mika Sivula
Stadsdirektör Mika Sivula har Lojopolitikernas förtroende i stadsstyrelsen. Lojos stadsdirektör Mika Sivula Bild: Maria Wasström / Yle Västnyland,Mika Sivula,Lojo,bostadsmässan i Lojo 2021

I Lojo har stadsdirektör Mika Sivula fått stadsstyrelsens förtroende efter omröstning. Ett extra styrelsemöte hölls på måndagen (22.3) där styrelsen behandlade en uppdatering av stadsdirektörsavtalet.

I avtalet framkommer vilka mål stadsdirektören ska uppnå åren 2021-2022.

Avtalet godkändes, men samtidigt röstades det om förtroendet för Sivula.

Det gjordes i samband med en punkt där det konstateras att stadsdirektören ska utveckla ledarskapet i stadens livskraftssektor, och med hjälp av utomstående krafter om det behövs.

Livskraftssektorn vid Lojo stad leds av Pekka Puistosalo.

Vänsterförbundets Toni Hägg föreslog här att stadsfullmäktige utreder stadsdirektörens förtroende och hans förmåga att sköta jobbet.

Toni Häggs förslag förlorade i omröstningen med 11-2. Endast Hanne Maittila från Vårt Lojo stödde Häggs förslag.

Toni Häggs förslag om förtroende och förmåga att sköta jobbet grundar sig på turerna kring semesterbyn som planerades i Fagernäs i Lojo.

Bolaget Intercol hade obetalda räkningar till staden på 100 000 euro. Det visste Mika Sivula om och kom överens med bolaget att räkningarna skulle vara betalda i oktober 2020, men Sivula och livskraftsdirektör Pekka Puistosalo kontrollerade inte i slutändan att räkningarna betalades.

Intercol meddelade senare att bolaget lägger ner planerna på en semesterby.

Stadsstyrelsen beslöt att Sivula ska presentera förslag på bättre ledarskap till fullmäktige den 12 april.

Läs också