Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeå kommunhus renoveras för en miljon euro – planeringen inleds genast

Sjudneå kommunhus en vinterdag.
Det var en ventil till en luftkonditioneringsmaskin som gick sönder. Olyckan hände under ett veckoslut i juni 2020 och en Sjundeåbo som gick förbi kommunhuset och såg vatten som rann ut på gården slog genast larm. Arkivbild. Sjudneå kommunhus en vinterdag. Bild: Marica Hildén / Yle Sjundeå,Västnyland,sjundeå kommunhus

Kommunhuset i Sjundeå kommer att renoveras. Vattenskadan i mellanväggarna och golvet repareras och huset får ett ansiktslyft. Dessutom installeras jordvärme.

Sjundeå kommunfullmäktige har nu fattat det avgörande beslutet om kommunhusets framtid.

Renoveringen kommer att kosta drygt en miljon euro och tekniska avdelningen får genast sätta igång med närmare planering. Själva renoveringen ska genomföras i år och nästa år.

I den godkända projektplanen ska rumsfördelningen också förnyas och utvändigt ska kommunhuset få nytt plåttak, nya täckdiken och nytt regnvattensystem.

Bildningsavdelningens separata flygel hålls kvar och tekniska avdelningen fortsätter hyra in sig i bankhuset.

Kommunhuset byggs eventuellt ut

Sjundeå kommunfullmäktige godkände på måndagen (22.3) också planen att kommunhuset eventuellt förstoras. Det här sker i så fall åren 2023-2024.

Kommunhuset är byggt 1990. Ifjol somras sprang ett rör läck i kommunhusets tredje våning och vatten rann ner i alla våningar. Byggnaden fick omfattande vattenskador.

Personalen flyttade ut och till exempel förvaltningsavdelningen, socialtjänsterna och grundtrygghetens förvaltning finns fortsättningsvis i det hotell som i folkmun kallas Sjundeå bad.