Hoppa till huvudinnehåll

Svårt att inte lyssna till andras krämpor på hälsostationen i Lojo – invånare vill ha ändring på mottagningen

Ett stort gult hus i tallskog
Centrums hälsostation i Lojo borde få en bättre mottagning så att besökarnas integritet skyddas, sägs det i ett invånarinitiativ. Arkivbild. Ett stort gult hus i tallskog Bild: Yle/Marica Hildén Lojo,hälsovårdscentralen i centrum av lojo

“Alla kan lyssna på dina hälsoärenden då du besöker hälsostationen i centrum av Lojo, det finns inget skydd mot integriteten där”, sägs det i ett invånarinitiativ till staden. Arkitekter försöker nu hitta en lösning på problemet.

I initiativet konstaterar man att ärenden kan diskuteras bakom en stängd dörr i många kommuner. Det här behövs också i Lojo så att integriteten bevaras, sägs det vidare.

Lojo stad försöker nu förbättra situationen på centrums hälsostation, men det är inte lätt på grund av hur hälsostationen är byggd.

Arkitekter försöker just nu hitta på en lösning, och det verkar som om den enda lösningen är att flytta på arkivet.

Det kan inte flyttas vart som helst eftersom ett arkiv på en hälsostation måste uppfylla vissa krav. Staden måste därför även se över arkivet då man försöker hitta en lösning på hur mottagningen på hälsostationen kunde förbättras.

Social- och hälsovårdsnämnden i Lojo beslöt på sitt möte att anteckna svaret på initiativet för kännedom och föreslå för stadsstyrelsen och -fullmäktige att initiativet är färdigt behandlat.