Hoppa till huvudinnehåll

Grankulla IFK skakade av sig nervositeten och visade attityd – vände och vann över Dicken i första semifinalen

Johanna Hilli i match mot Dicken 2020.
Johanna Hilli gjorde åtta mål när GrIFK vann mot Dicken. Johanna Hilli i match mot Dicken 2020. Bild: Newspix24 / Handbollsförbundet / Kalle Parkkinen Johanna Hilli,Grankulla IFK,handboll

Det såg inte speciellt bra ut för Grankulla IFK i första halvlek men efter paus vände allt. Laget hämtade in ett femmålsunderläge och besegrade Dicken i den första semifinalen i damernas FM-serie i handboll. Jag är väldigt stolt över laget, säger Carolina Rehnberg till Yle Sporten.

Efter några veckors matchpaus gick Dicken och Grankulla IFK i dag in i slutspelet. Semifinalserien har alla möjligheter att bli en rysare. I grundserien spelade lagen jämna matcher mot varandra och tog två segrar var.

Den första semifinalen blev också en jämn historia där Dicken dominerade i första halvlek, men Grankulla IFK vände i andra och vann till slut med 22–20.

– Jag är väldigt stolt över laget och det känns bra. Många i laget har inte spelat i slutspelet tidigare så det var nytt och lite nervöst, säger Grankulla IFK:s lagkapten Carolina Rehnberg till Yle Sporten.

Dicken tog kommandot direkt i början av matchen och efter den första halvleken ledde laget med fem bollar.

– I halvtid talade vi om att vi har matchen i våra egna händer. Vi gjorde många tekniska misstag i första halvlek. Vi sa till varandra att det är attityden som avgör, säger Rehnberg.

Stark vändning i andra halvlek

I andra halvlek kom Grankulladamerna ut som ett nytt lag och vände matchen. Sara Sandelin och Johanna Hilli dunkade in några viktiga mål då laget åt upp Dickens ledning.

I mitten av den andra akten gick gästerna upp i ledning för första gången och höll sedan den matchen ut.

– Grankulla var helt enkelt mycket bättre. Vi somnade i försvaret och släppte in för många mål. Det här bevisar verkligen att det kan vända snabbt. Det är en tung förlust men det här är en tuff serie, säger Dickens Matilda Peitsaro som gjorde sju mål.

Den andra semifinalen spelas på torsdag i Grankulla.

– Vi måste börja fokusera på nästa match redan nu och inte tänka så mycket på den här förlusten. Alla ska analysera sina egna insatser så att vi är redo att gör det lite bättre i nästa match, säger Peitsaro.

Resultat:

Dicken – Grankulla IFK 20–22 (11–6)

Dicken: Matilda Peitsaro 7, Anna Westerlund 4, Janica Sjöström 3, Emilia Valkamo 2, Malena Heikkinen 2, Linnea Aula 1, Linn Wntzel 1

Grankulla IFK: Johanna Hilli 8, Sara Sandelin 5, Carolna Rehnberg 3, Corinna Jensen 2, Linnea Harms 2, Alexandra Karsten 1, Emma Wickström 1

Grankulla IFK leder med 1–0 i matcher.