Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: Då exet hittat en ny – hur känns det?

Ensam kvinna dricker vin i baren och tittar på ett par i bordet bredvid.
"Ja-ja, sådär kul är det - tre månader in i spelet... Vänta bara." Ensam kvinna dricker vin i baren och tittar på ett par i bordet bredvid. Bild: Wavebreakmedia kvinna,svartsjuka,kärlek,romanser,restauranger,vin

Du och exet är färdiga med varandra. Slut, finito, the end. Allt känns klappat och klart tills hen presenterar sin nya älskling.

Det borde ju egentligen inte vara ett problem att din föredetta hittat en ny men visst kan det ändå svida lite.

Om den nya partnern inte bara är supersnygg och trevlig utan dessutom en hejare på att stå på händer och insatt i politik kan det hända att gratulationerna till den nya kärleken fastnar i halsen.

Då era gemensamma barn börjar skicka snapchats till mammas nya pojkvän kan du känna sig åsidosatt. Om han dessutom tycker om att pyssla med dem och bakar världens bästa surdegsbröd kan självförtroendet få sig en törn.

Vad har hen som inte jag har?

Eva Frantz och Hannah Norrena ser ledsna ut.
Eva Frantz och Hannah Norrena i Relationspodden Eva Frantz och Hannah Norrena ser ledsna ut. Bild: Ilmari Fabritius Norrena & Frantz,Eva Frantz,Hannah Norrena,olycklig kärlek

Har du erfarenhet av att ditt ex skaffat sig en ny? Hur kändes det?

Blev du svartsjuk och kände dig utanför? Jämförde du dig med den nya älsklingen? Spionerade du på dem på sociala medier?

Eller drog du kanske en suck av lättnad och tänkte “gud va skönt att hen inte är mitt problem längre. Stackars nya älsklingen vet inte vad hen ger sig in på...”

Hur kommer ni överens nuförtiden? Kan ni umgås t.ex. på barnens födelsedagskalas eller är samvaron frostigare än frostingen på tårtan?

Nu har du möjligheten att ösa ur dig alla dina missunsamma tankar och avundsjuka grubblerier. Skriv in och berätta om dina erfarenheter!

Du är alltid anonym då du skriver till Relationspodden men din berättelse kan komma att läsas upp i podden eller publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Hur förhåller du dig till exets nya partner?

Läs också

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP