Hoppa till huvudinnehåll

Språkquiz: Varför äter vi våfflor för att fira jungfru Marias graviditet?

Ett bord fullt med påskrelaterade prylar: ett kort med en tupp, två påskägg, ett glas med mjöd och några påskkvistar.
Hur bra koll har du på påskhelgdagarnas namn och varifrån namnen på dagarna kommer? Gör Näst sista ordets språkquiz för att ta reda på! Ett bord fullt med påskrelaterade prylar: ett kort med en tupp, två påskägg, ett glas med mjöd och några påskkvistar. Bild: Frida Lönnroos påsk,vår,näst sista ordet

Vårt språk kryllar av märkliga namn på dagar. Många av dagarna har urgamla namn medan andra har överförts till svenskan och fått en delvis ny betydelse. Och så kryllar det av missförstånd. Fyll i språkpodden Näst sista ordets språkquiz och se hur mycket du kan om våra högtidsdagar!

Om du vill ha hjälp på traven kan du först lyssna på det senaste avsnittet av Näst sista ordet.