Hoppa till huvudinnehåll

Den nya Kvarkenfärjan försenas – levereras i mitten av juni

Aurora Botnia tar form vid varvet i Raumo.
Den nya Kvarkenfärjan Aurora Botnia håller som bäst på att färdigställas i Raumo. Aurora Botnia tar form vid varvet i Raumo. Bild: Wasaline Wasaline,Rauma Marine Constructions,aurora botnia

Wasalines nya färja Aurora Botnia kommer att levereras i mitten av juni, i stället för i maj som planerat. Orsaken är att man vill kunna färdigställa färjan på ett coronasäkert sätt.

Wasaline får vänta lite längre än planerat på sin nya färja.

Efter diskussioner mellan rederiet och varvet i Raumo där den nya färjan Aurora Botnia byggs har man kommit överens om att överlämnandet sker i mitten av juni.

Enligt de ursprungliga planerna skulle färjan levereras i maj.

Orsaken till förseningen är att man vill kunna färdigställa färjan på ett säkert sätt med hänsyn till coronasituationen.

– Pandemin som har pågått i mer än ett år har bland annat försenat vissa leveranser av huvudutrustning, säger Jyrki Heinimaa, vd för varvet Rauma Marine Constructions, i ett pressmeddelande.

Man med glasögon och svart kavaj står och tittar ut genom fönstret i Wasalines terminal.
Wasalines vd Peter Ståhlberg får vänta på den nya färjan ett tag till. Man med glasögon och svart kavaj står och tittar ut genom fönstret i Wasalines terminal. Bild: Yle/Ulrika Stagnäs-Lund Wasaline,ståhlberg

Enligt Wasalines vd Peter Ståhlberg är den nya tidtabellen godtagbar.

– Det är ytterst viktigt att arbetet slutförs under så trygga och coronasäkra omständigheter som möjligt, konstaterar Ståhlberg.

Wasa Express fortsätter trafikera rutten Vasa–Umeå tills den nya färjan är klar.

Läs också