Hoppa till huvudinnehåll

Lagbygget fortsätter för Vasa Sport – veteranen Filip Riska tecknade nytt kontrakt

Filip Riska ler.
Filip Riska kommer att spela för Sport även nästa säsong. Filip Riska ler. Bild: Markku Hyttinen / AOP Filip Riska,Vasa Sport,ishockey

Filip Riska kommer att dra på sig Sports tröja även nästa säsong. 36-åringen har skrivit på för ytterligare ett år med klubben. Även Aaro Vidgren spelar vidare i Vasa.

Vasa Sport börjar ha det väl förspänt med tanke på nästa säsong i ishockeyligan. De senaste veckorna har klubben presenterat en hel drös med nya kontrakt, och i dag säkrades ytterligare två pusselbitar.

Den trefaldiga FM-guldmedaljören Filip Riska stannar i klubben även nästa säsong.

– Filip är en viktig spelare för klubben, både i omklädningsrummet och på isen. Han spelar riktigt bra i sin roll och skapar på ett erfaret sätt förvirring i match efter match säger sportchefen Markus Jämsa på klubbens webbplats.

Den här säsongen har 36-årige Riska gjort 1+4=5 poäng på 35 matcher i grundserien. Nästa säsong blir Riskas femte med Sport i ligan. I början av sin karriär spelade han också för klubben i Mestis.

Yttern Aaro Vidgren gör nu sin andra säsong i klubben och även han har tecknat ett kontrakt som gäller för säsongen 2021–22.

– Aaro är en spelare som jobbar hårt och på det sättet passar han in i Sport. Han är bra i numerärt underläge, på att blocka pucken och skydda den när han får den. Vi tror att han kommer att utvecklas ytterligare under de kommande säsongerna, säger Jämsä.

Vidgren har stått för 2+5=7 poäng på 49 matcher den här säsongen.