Hoppa till huvudinnehåll

Valtteri Bottas fortsätter stöda favoritklubben – blir nu tredje största ägare i Pelicans

Valtteri Bottas ler.
Valtteri Bottas blev storägare i Pelicans. Valtteri Bottas ler. Bild: EPA Valtteri Bottas

Formel 1 -föraren Valtteri Bottas blir tredje största ägare för ishockeyligaklubben Lahden Pelicans. Bottas som har rötter i Lahtis grannkommun Nastola har köpt en andel på 10 procent av Lahden Pelicans Oy, som är bolaget bakom ligaklubben.

Vid sidan av aktieköpet gjorde Bottas också en placering med vilken man får hjälp till klubbens akuta kassakris. I hemmahallen i Lahtis kommer man från och med nästa säsong att ha en VIP-lounge med den från Bottas Formel 1 -bil bekanta numreringen 77.

– Passionen för ishockey och viljan att stöda och hjälpa en lokal klubb var slutligen de största orsakerna att gå vidare i förhandlingarna. Pelicans har alltid varit nummer ett för mig i ishockey, så jag är verkligt ivrig över detta, sade Bottas på klubbens webbplats.

Från tidigare ägde Bottas C-seriens aktier i klubben, men nu äger han också A- och B-aktier som ger honom rösträtt i klubbens styrande organ.

Pelicans ligger för tillfället på en åttonde plats i tabellen, men har fortfarande möjligheter att nå en topp-6 -placering, och den vägen kvalificera sig direkt till kvartsfinalerna.

Lahden Pelicans
Laget önskar Bottas välkommen till Pelicans-familjen. Lahden Pelicans Pelicans
  • Kolumn: Grattis Lukko – silverlaget TPS är ändå FM-ligans nya maktfaktor

    Allt pekar på att det nästa år är omvända roller.

    Sällan har ett hockeymästerskap i Finland varit mer välförtjänt än Lukkos i år. Tränaren Pekka Virta och sportchefen Kalle Sahlstedt lyckades till sist ro hem guldet som Raumo väntat på i decennier. Nästa år kan det vara finalmotståndaren TPS som firar. Utanför isen pågår nämligen ett bygge som kan resultera i en ny dynasti.

  • Coronaviruset i Österbotten – 12.5

    I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

    Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Läs också