Hoppa till huvudinnehåll

Lagförslag kan göra det möjligt att ta ledigt från jobbet för att sköta en sjuk närstående

Två händer som håller i varandra.
Lagförslaget vill tackla skillnaderna mellan olika branschers arbetsavtal då det kommer till att stanna hemma för att hjälpa en närstående. Två händer som håller i varandra. Bild: Mostphotos Händer,äldreomsorg,vård,närvårdare,hålla hand

De som deltar i vården av en allvarligt sjuk närstående ska i framtiden lättare kunna begära ledigt från jobbet för att sköta uppgifterna. Det här i och med en planerad förändring i arbetsavtalslagen.

Arbetstagare ska enligt den nya lagen få rätt till upp till fem lediga dagar per år för att till exempel följa en allvarligt sjuk person till läkaren eller för att sköta arrangemangen för en person som skrivs ut från sjukhuset.

Arbetstagaren skulle ändå inte få lön för de här dagarna.

Arbetsgivaren skyldig att bevilja lediga dagar om närstående behöver hjälp

Lagförändringen grundar sig på ett EU-direktiv och är ute på remissrunda. Den nya lagen ska införas i augusti 2022.

Enligt lagförslaget krävs inte att den som begär ledigt är definierad som närståendevårdare till personen som behöver hjälp.

Med andra ord skulle det vara möjligt att få ledigt för att sköta sina föräldrars, barns eller ens partners ärenden. Också personer i samma hushåll skulle räknas som närstående.

Kravet är ändå att funktionsförmågan försämrats betydligt av en skada eller en sjukdom hos personen som assisteras.

Arbetsgivaren skulle vara skyldig att bevilja lediga dagar så länge arbetstagaren bett om att få vara ledig i god tid och kan motivera varför. Läkarintyg behövs ändå inte.

Finns behov för gemensamma spelregler

Redan nu är det möjligt att be om lediga dagar för att sköta en sjuk närståendes viktiga ärenden. För tillfället heter det ändå att arbetsgivaren ska sträva efter att det går att vara ledig.

Villkoren ser också lite olika ut beroende på arbetstagarens arbetsavtal. Det finns till exempel variationer i hur många dagar arbetstagaren får vara ledig och om hen har rätt att få lön under frånvaron.

Enligt en undersökning gjord av Företagarna i Finland, Suomen Yrittäjät, hade bara hälften av arbetstagarna som i fjol bett om att få oavlönad ledighet beviljades det av arbetsgivaren.

En tredjedel hade bett om att få vara lediga för att hjälpa en närstående.

Källa: STT