Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: När släkten inte kan samsas - har du erfarenheter?

Äldre man och yngre man och kvinna står och skvallrar upprört
Äldre man och yngre man och kvinna står och skvallrar upprört Bild: VOLODYMYR MELNYK gräl,familjer,konflikter,släktfejder

Relationspodden Norrena & Frantz tänker denna gång ta på sig snorklarna och dyka ner i den puttrande kittel som kallas släktfejder.

Hur brukar det gå till när du träffar tjocka släkten? Är ni en stor hjärtligt bullrig skara som trivs ihop och gärna umgås?

Eller blir det kalabalik så fort ni samlas till påsk, jul eller familjehögtider?

Finns det något familjegroll som sitter i sedan länge? Är det en sommarstuga som flera ska dela på? Ett arv som fördelades orättvist?

Är det morfars nya fru som är en riktig ragata? Är det din farbror som tycker att lite sexistiska och rasistiska skämt sitter bra till memman?

Eller är det du själv som är problemet? Orkar du inte med din familj?

Kanske det rent av har känts praktiskt att kunna skylla på pandemin och därmed slippa alla familjesammankomster?

Och finns det sätt att hantera konflikter inom släkten? Hur har ni gjort? Går det att bli av med gamla trätoämnen på något sätt?

Här kommer ett gyllene tillfälle att skriva av dig!

Eva Frantz och Hannah Norrena
Eva Frantz och Hannah Norrena Eva Frantz och Hannah Norrena Bild: Ilmari Fabritius Norrena & Frantz,Hannah Norrena,Eva Frantz

Du är alltid anonym när du kontaktar Relationspodden. Ditt svar kan komma att läsas i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Har du erfarenheter av släktfejder och familjegroll?

Läs också

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP