Hoppa till huvudinnehåll

Märkliga beskedet från finska mästarna mitt i guldyran – vill lämna ringetteligan efter finalvinsten: "Det är tanken"

De färska finländska mästarna LL-89 ser ut att avsluta sin sejour i FM-ligan i ringette på topp. En stund efter ligaguldet meddelade laget att man planerar att lämna serien.

Lapinlahden Luistin -89 tog hem den femte och avgörande finalen mot NoU Ringette från Nokia och är där med nya finländska mästare i ringette.

Hemmalaget från Lapinlahti slog de regerande mästarna NoU till slut med siffrorna 6–5. LL-89 anfördes av stjärnorna Anne Pohjola (3+1) och Marjukka Virta (1+4). Den sistnämnda var rörd över samarbetet mellan duon.

– Vi har gråtit både i går kväll och i morse. Nu ska vi bara försöka njuta av varje stund. Det här tog slut nu. När jag kom hit 2008 trodde jag aldrig att jag skulle hitta ett radarpar som henne, sa Virta efter sin nionde titel till Yle Urheilu.

Virta, 38, sätter nämligen punkt för karriären nu. Och hon är inte den enda. LL-89 har en så stor generationsväxling på gång att laget ser ut att frivilligt flytta från den högsta serien.

– Obekräftade uppgifter, men det är planen just nu. Det är så pass många spelare som tänker sluta, att vi tydligen ska ta fart med en yngre trupp från en lägre serienivå, avslöjade klubbens ordförande Harri Laitinen för STT.

Läs också