Hoppa till huvudinnehåll

Polisen misstänker 46 personer för brott under coronademonstration i Helsingfors – bröt mot restriktioner och överenskommelser med polisen

demonstration mot coronarestriktioner
Demonstranterna rörde sig i samlad tropp trots polisens direktiv. demonstration mot coronarestriktioner Bild: Lehtikuva coronavirus

Helsingforspolisen misstänker totalt 46 personer för sammankomstförseelse. Förseelserna skedde då omkring 300 personer samlades för att demonstrera mot myndigheternas coronarestriktioner i Helsingfors centrum den 20 mars.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att arrangörerna inte följde de överenskommelser som hade gjorts med polisen på förhand.

Väl på plats följde inte demonstranterna polisens direktiv om att organisera sig i grupper om sex personer, det vill säga mängden som de rådande coronarestriktionerna tillät.

I pressmeddelandet skriver polisen att en del av de 46 misstänkta har bötfällts för sammankomstförseelse.

- I en del av fallen har vi kommit fram till att det inte finns skäl att misstänka brott, medan andra fall går via en förundersökning till åtalsprövning, säger kriminalkommissarie Juha-Matti Suominen i meddelandet.

Läs också