Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset i Österbotten – 14.4

Munskydd i en plastpåse.
Munskydd i en plastpåse. Bild: Tiina Jutila / Yle Helsingfors,COVID-19,coronavirus,coronavirus disease,Wuhan-coronavirus,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,coronavirusutbrottet i Europa 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,andningsskydd,ansiktsmasker,kollektivtrafik,Helsingforsområde kollektivtrafik,människor,Helsingforsregionens trafik (HRT),gång (motion),ungdomar,unga vuxna,Munskydd,Munskydd under coronaviruspandemin 2019−2020

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Inga nya fall i Mellersta Österbotten

Vårdsamkommunen Soite i Mellersta Österbotten har inga nya fall av coronaviruset att rapportera om. Ingen vårdas på sjukhus för coronaviruset för tillfället.

Incidenstalet, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är 21,9.

Noll nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar att inga nya fall av coronaviruset har konstaterats under det senaste dygnet.

Incidenstalet, det vill säga antalet fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, fortsätter att sjunka och är nu nere på 34.

Under tisdagen togs 385 prover. Allt som allt har 2 361 fall av coronaviruset konstaterats sedan pandemins utbrott.

Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig på epidemins accelerationsnivå.

12 nya fall i Södra Österbotten

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar att 12 nya fall av coronaviruset bekräftats det senaste dygnet. En till tre patienter vårdas på sjukhus för coronavirus.

I tio av fallen finns smittkällan utomlands. En del har koppling till de tre olika vindkraftparker som byggs just nu, en del har koppling till säsongsarbete och en del till familje- och släkttillställningar.

Under gårdagen togs 567 prover för coronaviruset i Södra Österbotten. Incidenstalet, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är 28,5.

Allt som allt har 787 fall av coronaviruset konstaterats i Södra Österbotten sedan pandemins utbrott.

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt befinner sig på epidemins basnivå. På måndag ska regionens coronasamordningsgrupp ta ställning till om det är aktuellt att gå upp till accelerationsnivån.

Läs också