Hoppa till huvudinnehåll

Oliwer Kaski stor hjälte i KHL – avgjorde den sjunde och avgörande semifinalen i förlängning

Oliwer Kaski på isen.
Avandard Omsks Oliwer Kaski har noterats för 3+4=7 poäng på 18 slutspelsmatcher. Oliwer Kaski på isen. Bild: Emil Hansson / All Over Press Oliwer Kaski

Samtidigt som hockeyslutspelet i Finland drog igång, står finalserien för dörren i ryska KHL. Ak Bars Kazan och Avangard Omsk gjorde upp om den andra finalplatsen och det hela fick avgöras i den sjunde och avgörande matchens förlängning. Där klev Omsks back Oliwer Kaski fram och avgjorde. Under ordinarie matchtid hade Kaski och lagkamraten Ville Pokka gjort varsitt mål.

KHL:s semifinalserie mellan Ak Bars Kazan och Avangard Omsk har bjudit på högklassig ishockey med tufft tempo och de som följde den sjunde och avgörande matchen blev inte besvikna.

Matchen hade många vändningar. Oliwer Kaski, världsmästaren från 2019, gav Omsk ledningen med 2–1 i den första periodens sista minut.

I den andra perioden vände Kazan ett 1–2-underläge till en 3–2-ledning. Anfallsungdomarna i Kazan, 20-årige Dmitri Voronkov (1+2) och 19-årige Ilja Safonov (0+3), stod för tre poäng var.

De hade varit lika förtjänta av en finalplats

I den tredje perioden kvitterade Omsks andra finländare, backen Ville Pokka, till 3–3 och matchen gick till förlängning.

Förlängningen hann bara bli drygt tre minuter gammal då Kaski avgjorde med sitt andra mål för kvällen. 4–3 till Omsk som är finalklart efter 4–3 i segrar.

Omsks kanadensiska tränare Bob Hartley, som tränade NHL-laget Calgary 2012–16, var på gott humör efter matchen.

– Två strålande lag. Ett skott fällde avgörandet. De hade varit lika förtjänta av en finalplats, sa han i tv-intervjun.

I finalserien ställs Omsk mot CSKA Moskva, som slog SKA S:t Petersburg i den andra semifinalserien med 4–2.

Resultat:

Ak Bars Kazan–Avangard Omsk 3–4 (efter förlängning)

Avangard Omsk till final med 4–3 i segrar.

Läs också