Hoppa till huvudinnehåll

Rävsundsbron repareras natten mellan den 5 och 6 maj – begränsningar i den tunga trafiken införs

Flygbild på rävsundsbron
Arkivbild. Ett hängstag ska bytas ut på Rävsundsbron i början av maj. Flygbild på rävsundsbron Bild: Arash Matin / Yle Pargas,S:t Karins,Rävsundet,bro

Rävsundsbron mellan S:t Karins och Pargas ska repareras natten mellan den 5 och den 6 maj, meddelar Närings-, trafik-, och miljöcentralen. Det här kommer att leda till begränsningar i trafiken på bron mellan klockan 23.00 och klockan 05.00. Det är ett hängstag som är i dåligt skick som ska bytas ut mot ett nytt.

Då arbetet inleds måste trafiken på bron begränsas till ett körfält, vilket innebär att man måste införa en viktbegränsning på 18 ton på bron. Därför kommer det inte att vara möjligt för tunga transporter att köra över bron under den tiden.

Personbilar, bussar och skåpbilar kommer däremot att kunna köra över bron medan arbetet utförs, eftersom en fil fortfarande kommer att vara i bruk.

Förberedande arbete inleds redan den 4 maj, men trafiken ska i huvudsak löpa normalt fram tills det egentliga arbetet inleds den 5 maj.

Det skadade hängstaget byts ut helt och hållet så att man sedan noggrannare kan utreda hur hållbara resten av hängstagen är. Efter det ska man bedöma vilka fortsatta åtgärder som måste vidtas.

Läs också