Hoppa till huvudinnehåll

Anni Lindroos nya succé – Piffentalangen tog guld också i sprint på junior-FM i Vuokatti

Wilma Westerlund och Anni Lindroos kramar om varandra
Wilma Westerlund och Anni Lindroos kramar om varandra (arkivbild). Wilma Westerlund och Anni Lindroos kramar om varandra Bild: Pargas IF längdskidåkning,anni lindroos

Anni Lindroos fortsätter skörda framgång i U20-klassens finska mästerskap i Vuokatti. Efter guldet på fem kilometer på fredagen blev det ytterligare en FM-titel på lördagen – den här gången i sprint.

Tvåa i kvalet, etta i sitt heat, etta i semifinalen – och etta med nästan två sekunders marginal i finalen.

Anni Lindroos visade ingen pardon i U20-klassens sprint i Vuokatti på lördagen. Pargas IF-åkaren tog sitt andra guld på lika många dagar i imponerande stil.

– Både jag och skidorna är i toppform nu, konstaterar en ”överraskad” Lindroos efteråt för Åbo Underrättelser (bakom betalmur).

Det blev finalplatser för FSS-åkare också i U23 och U18. IF Brahes Amanda Nyfors slutade sexa i finalen i U23 med en tid som var 20 sekudner långsammare än segraren Jasmin Kähäräs, medan Närpes Krafts Frida Häggkvist knep samma placering i U18-klassen.

Minkens Niittykoski tog silver

På herrsidan låg de största FSS-förväntningarna igen på Alexander Ståhlbergs axlar. Inte minst efter att fredagens tävlingar resulterat i ett guld för också Norrvallatalangen.

Men i finalen i U20-klassen var det istället IF Minkens Otto Niittykoski som fixade den främsta FSS-placeringen då han knep silver. Niittykoski slutade tvåa bakom Emil Liekari med en knappt två sekunder långsammare tid.

Ståhlberg slutade fyra – en halv sekund från bronset.

Inga FSS-pojkar tog sig till final i U23 eller U18-klasserna.

Junior-FM-helgen i Vuokatti fortsätter på söndag med masstarter och längre distanser. Samtliga resultat från lördagens tävlingar hittas här för flickklassernas del och här för pojkklasserna.

Läs också