Hoppa till huvudinnehåll

Joel Armia tillbaka med besked efter coronakarantänen – utsågs till matchens bästa spelare då Montreal tog tung seger

Joel Armia avancerar mot Calgarys mål.
Joel Armia var ett konstant orosmoment för Calgarys defensiv. Joel Armia avancerar mot Calgarys mål. Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Joel Armia

Kampen om den sista slutspelsplatsen i den kanadensiska divisionen hade tätnat då Calgary hade vunnit tre matcher i svit. Montreal kände Calgarys flås i nacken men fick andrum genom att besegra Flames med 2–1 i natt. Joel Armia spelade fram till segermålet i sin andra match efter en över tre veckor lång paus.

Den 27-årige Armia drabbades av corona i mars, men det fanns inga tecken på ringrostighet under nattens omgång.

Han utsågs till matchens bästa spelare. Han stod för ett starkt jobb vid sargen strax innan han gav en assist till Tyler Toffolis segermål då dryga fyra minuter återstod.

– Armia har fantastiska händer för att vara en stor man. Det är roligt att beskåda då han spelar på den nivån med stort självförtroende, säger kedjekamraten Toffoli.

Calgary kan ta revansch på hemmaplan

Joel Armia var också på isen under Toffolis första mål för kvällen, så han noterades för fina +2 i plusminusstatistiken. I och med nattens assist har han plockat elva poäng (5+6) på 26 matcher den här säsongen.

Tack vare segern har Montreal, som ligger fyra i divisionen, nu sex poäng till godo på femman Calgary. Lagen möts ytterligare tre gånger i Calgary i april.

– Vi vann över ett lag som flåsade oss i nacken i kampen om slutspelsplatsen. Så det var en stor seger för oss, säger Toffoli till AP.

Coronafall i Colorado

Matchen mellan Colorado och Los Angeles ställdes in på grund av coronafall i Avalanche. Joonas Donskoi, Philip Grubauer och Bowen Byram har drabbats av covid-19.

NHL:s ledning har bestämt att också Colorados möte med Kings på söndag och match mot St. Louis på tisdag ställs in. Planen är att Avalanche återvänder från karantänen till träningar på onsdag. Förutsatt att inga nya fall uppdagas.

NHL har tvingats ställa in 53 matcher den här säsongen. När de här uppskjutna matcherna ska spelas är tillsvidare oklart.

NHL-resultat:

Minnesota – San Jose 3–2

Boston – New York Islanders 3–0

NYI: Leo Komarov 0+0, +/- 0, 12.24

Montreal – Calgary 2–1

MTL: Artturi Lehkonen 0+0, +/- 0, 12.43
MTL: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/- 0, 16.14
MTL: Joel Armia 0+1, +2, 14.01
CGY: Juuso Välimäki 0+0, +/- 0, 13.30

Anaheim – Vegas 0–4

Läs också