Hoppa till huvudinnehåll

Coronasaldot för de två senaste dygnen: 498 nya fall

THL:s skylt
Institutet för hälsa och välfärd THL:s skylt Bild: Tiina Jutila / Yle COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,undantagstillstånd,beredskapslag,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,koronaviruspandemi,pandemier,epidemier,smittsamma sjukdomar,karantän,Institutet för hälsa och välfärd,Mannerheimvägen,Brunakärr,vaccinering,vaccin,hälsa,välfärd

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar i dag om coronasiffror för de två senaste dygnen. I går föll rapporteringen bort av tekniska orsaker. Sedan fredagen har 498 nya fall av coronasmitta registrerats.

I Helsingfors har 98 nya fall konstaterats, i Vanda 67 och i Esbo 46. Åbo har 39 nya fall och Tammerfors 23.

Under de senaste två veckorna har 4 800 coronafall rapporterats, medan siffran veckorna innan var kring 8 000. Under de senaste 14 dygnen har man de rapporterat fallen minskat med 3 200 jämfört med den tidigare tvåveckorsperioden.

Antalet coronafall per vecka är nu ungefär på samma nivå som under månadsskiftet januari–februari.

Fredagens totalsiffra var 380 i hela landet.

Här kan du läsa det senaste om hur vaccinationerna framskrider: