Hoppa till huvudinnehåll

Gammal kiosk i Karis måste bort – men ägaren hör inte av sig från Storbritannien

En gammal kiosk i Lövkulla i karis som är full med klotter och som borde avlägsnas.
Ägaren får tilläggstid till den 31 juli för att ta bort kiosken i Lövkulla i Karis. En gammal kiosk i Lövkulla i karis som är full med klotter och som borde avlägsnas. Bild: Raseborgs stad Karis,Västnyland,Raseborg,kiosk dönsbyvägen

Kiosken vid Dönsbyvägen 7 i Karis måste avlägsnas av ägaren, annars tar Raseborgs stad bort den övergivna byggnaden.

Det finns ett legoavtal för kiosken i Lövkulla i Karis som gått ut den 31 juli 2020.

I avtalet sägs det att kioskens ägare ska ta bort sina byggnader och städa upp platsen då avtalet gått ut. Om det här inte har gjorts inom sex månader så kan staden sälja kiosken på offentlig auktion och städa upp området.

Raseborgs stad har skickat ett brev till ägaren om att kiosken ska tas bort senast den 31 januari i år. Ägaren bor numera i Storbritannien. Staden har inte fått något svar på brevet och kiosken är fortfarande kvar.

Tekniska nämnden beslöt att förlänga tiden för när kiosken ska tas bort. Det nya datumet är nu 31 juli 2021. Staden tar bort kiosken om inte ägaren gör det.

Läs också