Hoppa till huvudinnehåll

Kalle Rovanperä visade lovande takter efter långa pausen – nu väntar ett steg ut i det okända: ”Kommer att bli väldigt utmanande”

Första tävlingen på nästan två månader och på en bana som är helt ny. VM-ledaren Kalle Rovanperä har en intressant helg att se fram emot. Det viktigaste är att köra en felfri tävling och att det inte blir någon dramatik, säger Rovanperä.

Senast Kalle Rovanperä körde ett VM-rally var i Rovaniemi i slutet av februari. På hemmaplan slutade han tvåa och tog samtidigt över ledningen i VM-serien som den yngste föraren någonsin.

Efter en paus på nästan två månader är det dags att sätta sig bakom ratten igen. För första gången körs en tävling i Kroatien och helt och hållet på asfalt. Mellan fredag och söndag ska förarna avverka 20 specialsträckor i och runt Zagreb.

Rovanperä inledde tävlingshelgen lovande då han var trea på torsdagens teststräcka, och förhoppningen är nu att starta en svit med pallplaceringar.

– Jag skulle vara nöjd med en plats på pallen men det krävs mycket arbete för att uppnå det. Tävlingen kommer att bli väldigt utmanade och förhållandena varierar mycket.

– Det viktigaste är att köra en felfri tävling och att det inte blir någon dramatik. Då tror jag att vi är ganska så högt upp i resultatlistan, säger Rovanperä enligt STT.

Ser ingen fördel i att starta först

Eftersom Rovanperä leder VM-serien kommer han att starta först av alla på fredag. I normala fall skulle det vara en stor fördel på asfalt, men inte den här gången tror Rovanperä.

– Det verkar inte vara så stor fördel. Stora delar av banan är redan smutsig och vägytan varierar mycket. Det kommer också att finnas mycket lera och smuts i kurvorna. Vädret kan också förändras mycket så vi får se hur det går, säger han.

20-åringen känner heller ingen press av att det är just han som ligger i topp i sammandraget efter två deltävlingar.

– Naturligtvis känns det bra att leda serien men det är ingen stor sak. Speciellt i det här läget av säsongen är det ingen stor sak, säger han.

Förutom Rovanperä tävlar också Teemu Suninen och Emil Lindholm i Kroatien. Suninen som inte längre har något fabrikskontrakt tävlar i WRC2-klassen medan Ingåföraren Lindholm kör en WRC3-bil.