Hoppa till huvudinnehåll

Imbelupet, gulnäbb och akademisk kvart - testa om du har koll på det studentikosa språket

lurvig hund betraktar studentmössa, champagneglas och flaska och funderar vad ordet gulnäbb betyder
Nästsista ordets språkquiz handlar idag om festterminologi. lurvig hund betraktar studentmössa, champagneglas och flaska och funderar vad ordet gulnäbb betyder Bild: Jens Berg hund,valborgsmässoafton,Studentmössa,Studentikos

Valborgsmässoafton och första maj är i vanliga fall höjdpunkterna i den akademiska festkalendern. Inför helgen reder språkpodden Näst sista ordet ut de mest centrala orden och uttrycken som används i studentkretsar. Skål och gutår! Och ja, varför säger vi egentligen gutår?

Om du vill ha hjälp på traven kan du först lyssna på det senaste avsnittet av Näst sista ordet.