Hoppa till huvudinnehåll

TPS vidare i slutspelet – slog ut Pelicans efter tajt avgörande kvartsfinal

Topias Haapanen jublar.
Topias Haapanen gjorde segermålet för TPS. Topias Haapanen jublar. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,TPS (ishockey herrar),Topias Haapanen

Slutspelsvåren fortsätter i Åbo. TPS blev det fjärde och sista laget att säkra sin plats i FM-ligans semifinaler. Topias Haapanen blev matchvinnare då TPS slog Pelicans med uddamålet i den femte kvartsfinalen.

TPS och Pelicans hade bjudit på en jämn kvartsfinalserie och tagit två segrar var. Det gjorde att allt skulle avgöras i en femte kvartsfinal i Åbo på söndagseftermiddagen.

Matchen blev en jämn tillställning, men till slut drog grundserietrean TPS det längre strået. Pelicans tog ledningen tidigt i första perioden men TPS vände till seger.

Kvitteringen kom genom Eemil Viro samtidigt som summern ljöd för den andra periodpausen. Målet videogranskades för att se om perioden var över innan pucken gick in men Viro och TPS hade marginalerna på sin sida.

– Det var ett otroligt viktigt mål för oss, vi hade många chanser tidigare men målet krönte perioden, säger Topias Haapanen till C More.

I slutet av matchen var det sedan Haapanen som blev matchvinnare för TPS. Yttern styrde in Ville Lajunens skott då tre och en halv minut återstod att spela och skickade TPS till semifinal.

– Jag hade lite tur men allt räknas och vi tar alla mål vi får, säger han.

Semifinalserierna startar torsdagen den 29 april. TPS kommer att möta HIFK medan Lukko drabbar samman med Tappara.

Resultat:

TPS – Pelicans 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
04:18 0–1 Filip Chlapik (Aleksi Laakso, Rudolf Cerveny)
39:59 1–1 Eemil Viro (Lauri Pajuniemi, Juhani Jasu)
56:36 2–1 Topias Haapanen (Ville Lajunen, Samuli Vainiopää)

TPS vidare till semifinal efter 3–2 i matcher