Hoppa till huvudinnehåll

Leicester ångar på mot en tredje plats i Premier League – Iheanachos drömskott sänkte Crystal Palace

Kelechi Iheanacho
Iheanacho firar tre poäng för Leicester. Kelechi Iheanacho Bild: AFP / Lehtikuva Kelechi Iheanacho

I Premier League fortsätter Leicester att utmana de traditionella storklubbarna i kampen om topplaceringar. Tack vare en 2–1-seger över Crystal Palace stärker Leicester sin position som tabelltrea efter 33 omgångar.

Crystal Palace ledde matchen efter den första halvleken med 1–0 tack vare ett mål av Wilfried Saha.

I början av den andra halvleken kvitterade Timothy Castagne till 1–1. Efter 80 minuter avgjorde nigerianen Kelechi Iheanacho med ett fint mål där han efter en snabb vändning avfyrade ett hårt skott upp i hörnet.

Målet var Iheanachos tionde i Premier League för säsongen. I samtliga matcher är han redan uppe i 17 fullträffar. I Leicester bildar han en farlig anfallsduo med Jamie Vardy som gjort 13 mål i ligan. Långt tack vare dessa spelare är Leicester igen denna säsong på väg att slå ut någon av de traditionella storklubbarna ur nästa års Champions League.


Leicester är tabelltrea med 62 poäng efter 33 omgångar bakom Manchester City som leder med 77 poäng, och Manchester United på 67 poäng. Chelsea är fyra poäng bakom Leicester på den sista platsen som säkrar deltagandet i Champions League för nästa säsong.

Av de stora klubbarna ser Liverpool, Tottenham och Arsenal alla ut att missa en placering bland de fyra bästa då det återstår fem omgångar att spela.