Hoppa till huvudinnehåll

Missar Real Madrids stjärnback returen i Champions League? Jobb i vallokal kan stoppa Marcelos resa till London

Marcelo i Real Madrid.
Marcelo spelade från start i det första mötet med Chelsea. Marcelo i Real Madrid. Bild: EPA Marcelo

Real Madrids tyngsta match för säsongen. Då kan stjärnbacken Marcelo missa resan till London – på grund av jobb i en vallokal.

När Real Madrid och Chelsea öppnade Champions League-semifinalen i Spanien i går kväll startade Marcelo på Real Madrids vänsterkant. Den meriterade brassen, som ersatte skadade vänsterbacken Ferland Mendy, byttes ut med ungefär en kvart kvar.

Matchen slutade 1–1 och allt är öppet inför returen nästa vecka.

Men får Marcelo spela då?

Brassen är varken skadad eller avstängd, men trots det hotas han av att inte få spela i den viktiga returen i London.

Orsaken?

Bland annat nyhetsbyrån Reuters och The Athletic referar till den spanska tidningen El Mundo som rapporterar att Marcelo slumpmässigt är utsedd till att jobba vid en vallokal under ett regionalval i Madrid den 4 maj – dagen före returen mot Chelsea.

Ska ha fått avslag hittills

Om Marcelo utför uppdraget som övervakare under valet, kommer brassen att missa flyget till England dagen före matchen.

På grund av coronarestriktioner kan det bli svårt för Marcelo att ansluta till sitt lag i ett senare skede. Det europeiska fotbollsförbundet har strikta regler för lagens resor.

Real Madrid kommenterade inte frågan till El Mundo. Enligt den spanska tidningen ska storklubben ha överklagat valkommissionens beslut, men de ska ha hittills ha fått avslag.

Enligt Reuters kan spanska medborgare – Marcelo har spanskt pass sedan många år tillbaka – bli kallade till jobb vid en vallokal och det krävs förmildrande omständigheter för att utebli.

Vid liknande fall i Spanien har spelare fått lov att avstå när valen har krockat med ligamatcher. Återstår att se om Real Madrid lyckas få valmyndigheterna att rangordna en Champions League-semifinal som tillräckligt viktig orsak för att låta Marcelo avstå.