Hoppa till huvudinnehåll

Det blir inget spel i FM-serien i höst för BK-damerna: "Vi tar en säsong i taget och ser hur det blir sedan"

Jannica Kullberg kastar  bollen till en medspelare.
BK-46 spelade i högsta serien 2018-2019. På bilden BK:s Jannica Kullberg i en match den säsongen mot Sjundeå IF. Jannica Kullberg kastar bollen till en medspelare. Västnyland,handboll,handbollsspelare,Karis,Raseborg,BK-46,jannica kullberg

Karisklubben BK-46:s handbollsdamer kommer inte att spela i högsta serien i höst. Laget fortsätter i näst högsta serien division 1 åtminstone en säsong till.

Lagets säsong i division 1 avbröts på grund av coronapandemin och nu har laget beslutat att inte ta steget upp, säger Jussi Laaksonen.

Laaksonen är tillsammans med Mikael Nylund lagledare för BK:s damlag.

I januari berättade BK-46 att klubbens damlag har planer på att återvända till FM-serien där laget senast spelade säsongen 2018-19.

Förstärkningar på kommande

- Vi diskuterade saken med spelarna i laget och de tycker att vi ännu inte ska ta steget upp, säger Laaksonen.

Laaksonen säger att laget troligen kommer att få några förstärkningar inför säsongstarten. Han berättar inte vilka spelare det kan handla om.

Laaksonen säger att Nils Heerman fortsätter som tränare för laget. Alla i laget är överens om att satsa på spel i division 1 åtminstone en säsong till.

- Vi tar en säsong i taget och ser hur det blir sedan, säger Laaksonen.

BK:s damlag har cirka tjugo spelare i truppen.

Artikeln uppdaterad 29.4 klockan 13.00. Uppgiften om att BK-46:s damlag skulle ha fått licens för spel i FM-serien var felaktig, så det stycket har tagits bort från artikeln.