Hoppa till huvudinnehåll

Kimi Räikkönen tillbaka där han gjorde prisbelönta starten – nu ligger fokus på att avsluta starkt: ”Vi kan utmana alla i mittfältet”

Kimi Räikkönen sitter med armarna i kors på en presskonferens.
Kimi Räikkönen sitter med armarna i kors på en presskonferens. Bild: XPB Images Formel 1,Kimi Räikkönen

Poäng är det enda som räknas för Kimi Räikkönen då han går in säsongens tredje tävlingshelg. I Portugal ska det inte sluta som på Imola för två veckor sedan. Vi måste ta en placering bland de tio bästa för att nå vår målsättning, säger han.

Formel 1-cirkusen har dragit vidare till Portimao där säsongens tredje tävling körs i helgen. Det är en bana som Kimi Räikkönen har goda minnen från.

I fjol gjorde han en sensationell start i loppet i Portugal och klättrade från 16:e plats till sexa på det första varvet. Det var en start som fansen uppskattade och valde till säsongens mest spektakulära ögonblick.

– Förra året hade jag en rolig start på loppet men det är inget som jag kommer tänka på nu. Till syvende och sist betyder starten inget, säger Räikkönen inför tävlingen på stallets webbplats.

Vill ha poäng

För två veckor sedan på Imola körde Räikkönen i mål som nia men tappade sin poängplacering då han fick ett tidsstraff. Nu duger inget annat än poäng i Portugal.

– Det är hur man avslutar tävlingen som räknas. Vi måste ta en placering bland de tio bästa för att nå vår målsättning.

– Vi är inte långt efter, vi kan utmana alla i mittfältet om vi gör vårt jobb och har lite tur. Det har vi inte haft i de två första loppen, säger han.

Stallchefen Fred Vasseur ser också med tillförsikt fram emot helgen.

– Vi litar på att vi kan göra en bra prestation och att vi kan kompensera för de missade poängen i de två första tävlingarna. Förra gången kunde och borde vi ha haft båda bilarna på poängplaceringar. Nu ska vi omvandla vår kapacitet till poäng, säger han.