Hoppa till huvudinnehåll

"HJK är bra, men inte så märkvärdiga ändå" – krysset i ligan ger KuPS självförtroende inför lördagens cupfinal

Janne Saksela och Daniel Carrillo jagar bollen.
HJK och KuPS gör upp om cupguldet kommande vecka. Janne Saksela och Daniel Carrillo jagar bollen. Bild: Lehtikuva Kuopion Palloseura,HJK Helsingfors,Fotbollsligan

Det blev ett mållöst kryss i fotbollsligans förväntade toppmatch mellan KuPS och HJK. Om en knapp vecka får ett av lagen lyfta cupbucklan. ”Man får inte vara för rädd för deras färger”, säger KuPS-målvakten Otso Virtanen.

Fotbollsligan börjar på allvar på måndagen, men vissa av lagen har redan tjuvstartat säsongen. KuPS och HJK spelade sina andra matcher för säsongen då de möttes i Kuopio på söndagen.

Lagen förväntas hålla till i toppen av serien och möts i nästa veckas cupfinal på Olympiastadion. I dag lyckades inget av lagen med målskyttet i en rätt så chansfattig tillställning.

I hemmamålet var det Otso Virtanen som höll nollan.

– Helt nöjd får man vara, men vi har lite saker att förbättra till nästa vecka. Vi lyckades styra matchen och också skapa chanser. Bollen borde nog studsa vår väg i något skede, tippade Virtanen för Yle Urheilu.

Domaren skadade sig

Den händelsefattiga matchens kanske mest speciella stund stod i stället domarteamet för. Rättskiparen Mohammad El-Amara skadade vaden i den 82:a minuten. Fjärdedomaren Ville Nevalainen fick ta plats på planen på slutet.

– Det var lite av ett ställningskrig från båda håll och mycket kamp på mittplan. KuPS höll i bollen mer än oss, men vi lyckades hålla dem borta från farliga chanser. Det här var ingen klassiker, tyckte HJK:s landslagsback Daniel O’Shaughnessy.

HJK går ut för att försvara sin cuptitel från i fjol i lördagens final på Olympiastadion. Dagens match visade ändå att KuPS har alla chanser att stjäla titeln från Helsingfors.

– ”Klubi” är bra, men inte så märkvärdiga ändå. Man får inte vara för rädd för deras färger, slår Virtanen fast.

KuPS-anhängare bakom ett stängsel.HJK-anhängare bakom ett stängsel.
Både KuPS- och HJK-anhängare fanns på plats utanför arenan, trots att läktarna var avstängda. Bild: Lehtikuva

KuPS bättre än HJK på damsidan

Också i Nationella ligan stod en match mellan KuPS och HJK i Kuopio på programmet. Här var det inget snack om vilket som var det bättre laget – Kuopiodamerna imponerade igen och vann med 3–0.

Ett självmål, Anni-Maija Kauppila och Gentjana Rochi fanns i KuPS målprotokoll. Efter tre omgångar är Kuopiolaget seriens enda lag som samlat ihop fulla nio poäng.

– De lämnade ganska mycket utrymme för oss på mitten, och vi lyckades utnyttja luckorna. En riktigt komplett insats av oss och en välförtjänt seger, summerade KuPS-mittfältaren Emmaliina Tulkki för Ruutu.

I dagens andra match bortaslog TiPS Ilves med 4–0.

Resultat:

Nationella ligan:

KuPS–HJK 3–0 (1–0)
Ilves–TiPS 0–4 (0–2)

Fotbollsligan:

KuPS–HJK 0–0

Läs också