Hoppa till huvudinnehåll

Kirsi Hietanen blir Yles dataskyddsombud

Kirsi Hietanen
Kirsi Hietanen Bild: Ilmari Fabritius / Yle Yle

Dataskyddsombudets uppgift är att säkerställa Yles dataskyddskompetens, att systemen och tjänsterna överensstämmer med kraven samt att bedöma dataskyddsriskerna.

Diplomingenjör Kirsi Hietanen tillträder som Yles dataskyddsombud den 1.5.2021.

Dataskyddsombudets uppgift är att säkerställa Yles dataskyddskompetens, att systemen och tjänsterna överensstämmer med kraven samt att bedöma dataskyddsriskerna. Dataskyddsombudet svarar på finländares begäran om information och förfrågningar om dataskydd till Yle samt är kontaktperson mellan Yle och myndigheterna. Dataskyddsombudet ger handledning och rådgivning om behandlingen av personuppgifter samt deltar i organisationens planering av behandlingen av personuppgifter. I uppdraget ingår att följa upp och övervaka behandlingen av personuppgifter och metoderna för att skydda dem.

Dataskyddet ingår i bolagets juridiska avdelning och rapporterar till direktören för avdelningen, Katri Olmo.