Hoppa till huvudinnehåll

Snabb, visuell och interaktiv - den förnyade Yleappen finns nu också på svenska

Tre olika mobilskärmar som visar reportage samt artister.
Tidigare har appen gått under namnet Yle.fi och endast funnits på finska. Nu är namnet kort och gott Yle och den uppdaterade versionen är tvåspråkig. Tre olika mobilskärmar som visar reportage samt artister. Bild: Yle (grafik: Tuomas Lilja) mobilapplikation

Nu finns en förnyad version av Yleappen. Tidigare har den endast funnits på finska men nu finns den också på svenska. Appen bjuder inte bara på de senaste nyheterna, utan också på bland annat liveevenemang.

“Den förnyade appen bjuder på Yles mångmediala innehåll i ett kompakt och användarvänligt format. Förutom nyheter kommer här att finnas liveevenemang, stämning och audiovisuellt berättande anpassat för mobilen”, säger Mattias Erkkilä, webbchef på Svenska Yle.

Tidigare har appen gått under namnet Yle.fi och endast funnits på finska. Nu är namnet kort och gott Yle och den uppdaterade versionen är tvåspråkig: användaren kan välja mellan finska och svenska.

Gediget video- och audioutbud

Innehållet på svenska är det samma som i Svenska Yles webbtjänst Svenska.yle.fi - här finns de senaste nyheterna, djuplodande granskande journalistik och ett mångsidigt video- och audioutbud. Tjänsten utvecklas som bäst med fokus på snabbhet, mångmedialt innehåll och interaktivitet.

“Appen är en utmärkt plattform för Yles nya mobilanpassade innehållsformat, till exempel kortstoryn. Det känns fint att tjänsten nu också finns på svenska, vi hoppas att användaren hittar precis just det innehåll som hen är intresserad av”, säger Erkkilä.

Den nya versionen av den tvåspråkiga appen kan laddas ner i appbutiker. Det går också att uppdatera den gamla versionen av Yle.fi-appen. Genom att ändra inställningarna i appen kan användaren byta språkversion.