Hoppa till huvudinnehåll

Här är de östnyländska kommunalvalskandidaterna 2021

En hand som håller i en penna och är i beråd att fylla i en valsedel.
Det är en dryg månad kvar tills valsedlarna fylls med kandidaters nummer. En hand som håller i en penna och är i beråd att fylla i en valsedel. Bild: Yle/Tove Virta Kommunalvalet 2017,kommunalval,röst (i omröstningar),val,Valsedel,Blankröst,valdeltagande,förhandsröstning

Kandidatlistorna inför sommarens kommunalval lämnades in på tisdagen. Yle Östnyland har sammanställt alla kandidater i Borgå, Sibbo, Lovisa, Lappträsk, Mörskom och Pyttis.

Listorna är ännu inte officiella, eftersom de måste godkännas först. Kommunalvalet går av stapeln den 13 juni. Förhandröstningen pågår i Finland mellan den 26 maj och 8 juni och utomlands 2 - 5 juni.

I Borgå ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska folkpartiet:
Ahlfors Mikael, Andersin Stefan, Andersson Christer, Andersson Elin, Andersson Robert, Antman Sofia, Björkhem Daniel, af Björksten Peter, Blomander Nicolina, Blomqvist-Valtonen Elin, Böhme Fredrik, Dushi Florenta, Ekblom Sebastian, Fagerberg Charlotta, Forsblom Annette, Foy Alexandr, Halttunen Rosanna, Havila Malin, Holmström Johnny, Liljeberg Tomas, Liljendal Ron, Lund Bodil, Lökfors Oscar, Lönnfors Hanna, Lönnroth Malin, Mattsson Emilia, Mattsson Hilding, Mattsson Pontus, Mellin-Kranck Gia, Montonen Niklas, Nevalainen Kim, Nieminen Samuli, Nyholm Patrick, Nylander Mikaela, Nymark Andreas, Orrenius Karl-Johan, Paavola Maria, Peltonen John, Pynnönen Kristel, Reijonen Otso, Rosengren Anders, Savin Charlotta, Sigfrids Frida, Sundbäck Benjamin, Sveholm Pehr, Sågbom Pia, Särkkä Kristina, Söderberg Johan, Tavastila Frida, Tuomolin Ingalill, Tyyskä Heidi, Utujije-Habiyakare Jacqueline, von Veh Nikolaj, Väyrynen Maria och Wilkman Maj-Louise.

Socialdemokraterna:
Aaltonen Johanna, Ahola Riitta, Alava Ilkka, Blomqvist Ove, Elomaa Nikolas, Emelèus Birgitte, Eskola Tapani, Eskola Vilhelmiina, Hammarström Markus, Hiltunen Mikael, Hosiaisluoma Petri, Hämäläinen Toivo, Jakovesi Tuomas, Jalonen Jaakko, Jokinen Juha, Karlsson Anette, Kettunen Vesa, Kohonen Eila, Koivisto Markus, Korpi Marianne, Korpinen Ulrika, Koskelainen Risto, Laine Jyri-Pekka, Laurila Mika, Lehesniemi Matti, Lindblad Anders, Lindell Satu, Lindfors Kerstin, Lintukangas Riikka, Luodetlahti Liisa, Martin Tuula, Mattila Heikki, Miettinen Arto, Nousiainen Jarno, Nygård Karoliina, Nykänen Siru, Nyström Jan, Pasanen Petri, Peitsoma Marko, Perokorpi Jenna, Piirainen Marko, Roms Ronja, Roponen Jouni, Ryynänen Sami, Saarela Liisa, Simos Timo, Sorjonen Leena, Suhonen Mirja, Törmä Sari, Valasti Matti, Valtonen Mikko, Virta Krista, Väätäinen Pasi och Ylivainio Kati.

Samlingspartiet:
Aalto Veikko, Aaltonen Juha, Arola Heli, Andersson Brita, Berg Anu, Berner Johan, Blomqvist Tom, Broman Jeanette, Elfving-Elvilä Pertti, Forsblom Jonna, Glad Sari, Grönman Jarmo, Helanne Minttu, Henttala Eero, Hjelt Nea, Hoffren Irmeli, Ijäs Seppo, Ilomäki Jarkko, Kaario Desirée, Kangas-Ranta Hilu, Kanon Tommi, Karvinen Joel, Kittilä Juha, Kotiniitty Perttu, Kouki Timo, Laaksonen Asko, Lang Max-Johan, Lehtonen Aleksi, Lukic Srboljub, Luukkainen Hannele, Malin Pekka, Malmberg Piia, Mervasto Kari, Metsola Silja, Mokka Reijo, Naumanen Erkki, Orava Hilkka-Leena, Partanen Gunilla, Pulli Heljä, Raatikainen Matti, Ranta Janne, Raumanni Minna, Sinkko Anni, Smouni Zacharias, Sonntag Linda, Suhonen Jukka, Tanska Juho, Toivonen Tinja, Uski Nina, Virtanen Henna, Välimäki Markku, Wiitakorpi Jorma, Wiksten Thor och von Willebrand Felix.

Centern:
Andersson Sanna, Heinänen Jani, Hornborg-Franck Anne, Junes Heikki, Kanervala Tuomas, Korpela Kaisa, Lankia Outi, Leiramo Mauritz, Luoma Anja, Mouselli Alessar, Quinlan Eija-Riitta, Saarela Eija, Seikku Mika, Strandvall Ville och Venäläinen Mikko.

Vänsterförbundet:
Buzdalek Damir, Dachinger Joonas, Granroth Iiro, Heiskanen Jari, Häkkinen Reijo, Iivonen Kaija-Riitta, Järvinen Maarit, Järvinen Minna, Katinganniemi Petri, Kotsalo Adele, Kylätasku Leo, Leinonen Janniina, Mehto Viljami, Mäki Jami, Nieminen Mikko, Nikki Samu, Ojala-Ruuth Paula, Pellinen Kalevi, Perukangas Michael, Ruuth Aulis, Siimes Juho, Siltala Satu, Sinisaari Antti, Sormunen Hanna, Stoor Katarina, Söderström Mikael, Tallqvist Annika, Talvitie Maiju, Tourunen Tuomo och Voima-Kylätasku Liisa.

De gröna:
Aapalahti Riikka, Ahola Hannu, Airas Toni, Alastalo Aila, Badran Roua, Blomqvist Rouzanna, Boman Maria, Dianoff Mira, Forstén Tiina, Green Thomas, Haapasaari Saija, Hahto Emmi, Halinen Janne, Halla-aho Mirja, Hanska Sirpa, Harjumaaskola Anu, Hasselblatt Helena, Hassinen Janne, Hellsten Simo, Hirvilammi Tuuli, Impiö Jussi, Johansson Pepe, Kekki Saara, Keskitalo Marku, Kivineva Sanna, Kunelius Johanna, Kähkönen Ninni, Lantz Erika, Lassi Tomi, Lattu Emmi, Lattu Pete, Lattu Touko, Leskinen Eero, Liljeqvist Teemu, Lotila Mari, Lundqvist Anna-Stiina, Malve-Ahlroth Sara, Mannerström Moa, Mustonen Hanna, Nordman Roger, Oksanen Jari, Olin Iina, Pajari Aino, Palm Sini, Perkinen Henna, Puromies Eeva, Raitimo Ulla, Raunio Eetu, Saarela Ville, Saariaho-Uusimäki Sari, Siltakorpi Pasi, Sirkka-Hovén Iina, Sjöblom Vivika, Songpraguy Hanna, Soukka Mira, Tama Pauli, Tennberg Sanna, Tuuloskorpi Teemu, Varpio Mika, von Bagh Hans och Ågren Timo.

Kristdemokraterna:
Emeleus Ulf, Halsey Tuulahannele, Ijäs Pekka, Laukkonen Linda, Parjanen Pirkko, Riikonen Jere och Salonen Hanna.

Sannfinländarna:
Bergström Ilpo, Helenius Karl, Hollmén Joni, Karlsson Christian, Kivekäs Kari, Kosonen Marko, Laine Eero, Lumme Mika, Luusua Ilkka, Malmsten Jerker, Mansner Håkan, Merovuo Harri, Miettinen Pia, Mäntypuro Thomas, Oksa Ari, Ottman Jack, Paasonen Katja, Pauloaho Kari, Perttula Sonja, Rahikainen Joel, Salikoski Miia, Servin Kevin, Taulo Jussi, Teittinen Matti, Vahanne Mikko, Valgijainen Jan och Viitala Anne-Marie.

Kommunistpartiet:
Wahrman Kalevi.

Feministpartiet:
Saari Anu, Niemi Katri, Posio Sanna.

Rörelse Nu:
Kykkänen Olli, Knoop Johanna.

Djurrättspartiet:
Chanth Marianne, Chanth Tatu

Kristall Parti:
Bianek Helen, Kaddouri Soria och Marjamaa Teija.

Piratpartiet:
Pohjalainen Tomi.

I Sibbo ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska Folkpartiet:
Albrecht Kenneth, Andersson-Lindqvist Marianne, Andersson Martin, Berg Mari, Borgström Richard, Ekholm Kenneth, Engblom Charlotta, Forss Maria, Grönroos Mikael, Gustafsson Henrik, Günsberg-Sandström Laura, Hallberg Emelie, Holmberg Gunilla, Hällfors Christoffer, Högel Caroline, Juselius Carola, Järvinen Maximilian, Kankfelt Tim, Liljeström Tobias, Lindgren Hans-Peter, Lindgren Peter, Lindqvist Christer, Lindqvist Clara, Lindqvist Kaj, Lindroos Kicka, Lindroos Ossi, Lindström Jonas, Lundström Wilhelm, Moen Arild, Nikander Mauritz, Nokelainen Ann-Christin, Oljemark Karl-Erik, Packalén Rune, Poutanen Isak, Roos Ella, Röman Micaela, Sandström Stefan, Sarén Annika, Skog Mimi, Sundbäck Tom, Sundström Thomas, Suomi Daniela, Syrjäläinen Kari-Matti, Sällström Simon, Weckström Bodil, Wikström Mia, Wikström Vivan och Åkerfelt Tanja.

De gröna:
Hannuksela Jens, Hilden Martti, Honkanen Hilla, Hyhkö Matti, Kahri Lilli, Kaskisuo Anu, Kivimäki Maarit, Kosonen Riitta-Kaisa, Laakso Laura, Lehtonen Harri, Levamo Tiina-Maria, Manninen Aki, Markkanen Aleksi, Mattila Anna-Karoliina, Mattila Marketta, Peltola Markku, Raunio Petri, Räikkönen Tuula, Saarnio Sini-Pilvi, Sademies Jenni, Sahlbom Maija-Liisa, Segerstedt Markku, Selén Anders, Tuulinen Juuso, Wahlroos Merja och Ylirisku Pasi.

Samlingspartiet:
Alaterä Tuomas, Asunmaa Jani, Backström Anders, Buddas Pirkko, Gill Sukhdarshan, Haikonen Petri, von Hellens Max, Hänninen Tommi, Härmä Jokke, Kajander Anna, Komi Anneli, Kopra Juha, Korkeila-Långsjö Jaana, Korpimäki Reetta, Kosonen Joonas, Laine Jaana, Lehvonen Simo, Lindblom Minna, Lindström Kia, Manninen-Ollberg Marja, Metsoila Markku, Myllynen Mika, Nortamo Peter, Oksanen Ari, Putkuri Jenny, Pärssinen Satu, Rantala Juhani, Rämäkkö Jani, Salo Juha, Skogster Antti, Söderling Anders, Söderqvist Markus, Tamminen Ari, Tapio Pauliina, Tarvainen Ritva, Tiainen Jani, Turan Kadir, Vestman Heikki, Vuoksenranta Suvi och Väyrynen Pasi.

Centern:
Hällfors Sonja, Hämäläinen Monika, Malin Jemina, Maliniemi Hannu, Pichler-Hirvonen Sonja, Rosenberg Helena, Savolainen Jenni, Talvitie Ulla-Britta, Tikkanen Raija, Vanamo Michael och Vanhanen Rauno.

Socialdemokraterna:
Çelik Sinan, Ekström Thomas, Grönqvist Kjell, Haarahiltunen Aslak, Huotari Juha, Korhonen Jon, Kuntsi Eva, Kuntsi Hanna, Nikkanen Mari, Petäkoski Pekka, Rauha Hannele, Rissanen Sari, Räike Pauliina, Taskinen Jyrki, Virtanen Tapio, Virtanen Teija och Vuohelainen Merja-Hannele.

Kristdemokraterna:
Beijar Kjell, Linnapuomi Antti, Oksman Marita, Parant Mirjami, Pircklén Anne, Sinkkonen Tiina, Alexander Store och Vesterinen Camilla.

Sannfinländarna:
Bonsdorff Timo, Ekebom Brita, Haverinen Jarkko, Hult Eero, Hursti Jari, Kantee Esa, Keinänen Tuula, Koponen Risse, Kortesniemi Matti, Malm Jari, Pietikäinen Markus, Sarala Perttu, Sillanpää Ilkka, Sinda Jarkko, Toivola Kirsi och Vainio Joona.

Rörelse nu:
Fiini Henry, von Flittner Maria, Forsström Peter, Harkimo Roy, Kuronen Jukka, Kuusio Lea, Lindroos Rasmus, Lundberg Claudia, Mäenpää Miika, Rope Timo, Suomi Michaela, Tiri Elmeri, Ullberg Mårten, Vikberg Kai, Virtanen Maarit och Wallén Ritva.

Vänsterförbundet:
Nevanlinna Anu.

Feministiska pariet:
Kerttula Suvi, Lee Min.

Kristall Parti:
Savioja Hanna.

I Lovisa ställer följande personer upp som kandidater:

Svenska Folkpartiet:
Allén Daniel, Alm Agneta, Andersson Otto, Baumgartner Pia, Björkman-Nystén Nina, Bruce Marina, Grandell Barbara, Grandell Beatrice, Grundström Ben, Grundström Maria, Haddas Anders, Hento Miia, Hinttaniemi Jonna, van den Hoek Pieter, Hollmén Annina, Häggblom Kerstin, af Hällström Karl, Karlsson Håkan, Karlsson Kim, Karlsson Mikael, Klemettinen Jenna, Liljestrand Tom, Lindholm Gabi, Nygård Emil, Rosenberg Thomas, Ruusunen Jannica, Sederholm Eva, Sjöholm Markus, Staffans Sten, Söderholm Li-Lo, Thesslund Stefan, Turku Roger, Uutinen Lotte-Marie och Wide Roger.

Socialdemokraterna:
Bergström Torbjörn, Haataja Seija, Hyppölä Laura, Holmström Eeva, Hämäläinen Satu, Isotalo Arja, Kekkonen Jari, Kohonen Kari, Laiho Pasi, Laitinen Henry, Lappalainen Kalevi, Lindfors Annika, Lindroos Johannes, Lohenoja Meri, Lohenoja Pertti, Mettinen Veli-Matti, Paakkarinen Toni, Puolakka Katja, Rönnholm Marjo, Selander Leena, Sjöholm Ulf och Tähtinen Keijo.

Samlingspartiet:
Bäcklund Marina, Fellman Annika, Forsberg Kimmo, Friman Henry, Hakasaari Petri, Haverinen Katri, Heijnsbroek-Wirén Mia, Hyvönen Petri, Karvonen Juha, Lepola Janne, Malmberg Irene, Malmivaara Jouni, Mulli Eero, Paavolainen Juhani, Pettersson Petri, Rugamba Moise, Siltanen-Lehtovaara Sarita, Sokka-Tuomala Anne, Tiainen Paavo, Tuomala Kalle-Oskar, Vakkuri-Johansson Emmi-Liina, Vidgren Ville, Vikström Jan, Waris Hannele, Weckman Pamela, Willberg Esa och Österman Anton.

Sannfinländarna:
Eloranta Arto, Hyttinen Jari, Hörkkä Aimo, Immonen Janne, Kantola Sinikka, Kaura Jari-Jukka, Kvick Bengt, Oinonen Mari, Parikka Kirsti, Peltoluhta Vesa, Stenberg Immo och Willberg Olli.

Centern:
Ajomaa Pertti, Hagfors Kari, Hovi Antti, Niemelä Lenita, Nurkkala Kirsi, Oksanen Kirsi, Pappila Kristiina, Pekkola Katja, Peräkylä Teemu, Roikala Minna och Thomasson Daniel.

Kristdemokraterna:
Falck Antti, Huttunen Sonja, Jungner Hans, Konttinen Lisbeth, Marjakangas Miia och Pellinen Jari.

De gröna:
Arlin-Kippola Anna-Kaarina, Fogelberg Nina, Hurtta Hanna, Häyhä Severi, Katz Kalle, Koistinen Jenni, Kumin Erica, Liljeqvist Elmira, Länsipuro Janne, Noroviita Timo, Raivio Timo, Rossi Reeta, Stenbäck Dan, Uimonen Börje, Vuokko Marjo och Viikari Leena.

Vänsterförbundet:
Holopainen Jarmo, Hällfors Per och Kalleinen Kristiina.

Öppna partiet:
Sepperi Toni.

I Lappträsk ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Antas Oscar, Engård Benny, Gustafsson Johan, Hoffström Kalevi, Jordas Kim, Lill-Smeds Jan-Erik, Lustig Sonja, Nygård Jonna, Perttilä Kerstin, Silfvast Marina, Wallén Gun-Vivian och Wallén Göran.

Socialdemokraterna:
Alatalo Minna, Ahokas Juha-Matti, Ceder Ilkka, Frank Linda, Ihalainen Marja, Ikäheimo Kaj, Illman Jörgen, Kong Katriina och Silfvast Sauli.

Centern:
Aalto Tuija, Lempiö Päivi, Lill-Smeds Ritva, Rönkkö Anne, Sistola Mika.

Vänsterförbundet:
Nenonen Kaisu-Maija.

Samlingspartiet:
Enqvist Tomi, Hirvonen Kari, Hovén Mirja, Kujala Arto, Kujala Ken, Lautamäki Markku och Villikka Tuomas.

De gröna:
Arlin Onerva, Koivunen Asta, Rantapää Essi och Westerlund Juha.

Kristdemokraterna:
Jämsen Asmo.

Sannfinländarna:
Ebeling Juhani, Niemelä Hannu.

Finlands kommunistiska parti:
Ahokas Jukka.

I Mörskom ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Fabritius Mikaela, Hagberg-Puikkonen Eeva, Lindgren Sten, Mårtenson Jesse, Nikkanen Katarina och Potrykus Jannina.

Centern:
Eronen Aku, Fabritius Niko, Forsman Kristian, Henriksson Aki, Kauppinen Tuomas, Kepenek Ulla, Leps Lilia, Lindqvist Mika, Malin Sanna, Nieminen Elmeri, Sjölund Henrik, Uljas Sirkku och Yrjas Jenna.

Samlingspartiet:
Forssell Kim, Fyhr Tuure, Helske Marjut, Hämäläinen Antti, Hämäläinen Irmeli, Juusela Lasse, Kaarakainen Tuula, Käenaho-Virtala Hannele, Lindgren Satu, Lähdemäki Marja, Mäenpää Sirpa, Nieminen Elmeri, Pesola Eero, Salminen Jussi, Santala Pertti, Schneider Sebastian, Sjöblom Saku, Sjölund Kaj, Vehnilä Tuomo, Vesanen Antti, Vilonen Mirva, Vilonen Tomi, Viren Juho och Westman Salla.

Socialdemokraterna:
Anttila Tiia, Kurki Sirpa, Niittymäki Soile och Rantanen Jari.

Sannfinländarna:
Helenius Bror, Jordberg Tuukka och Votkin Päivi.

De gröna:
Hava Eeva, Morgenstern Verena, Ojanne Teemu och Puikkonen Ida.

Kristdemokraterna:
Tapaila Liisa.

I Pyttis ställer följande personer upp:

Svenska folkpartiet:
Björkqvist Camilla, Cederlund Freddie, Rosqvist Kim, Sonntag Maria och Vintervik Thomas.

Samlingspartiet:
Huhtinen Erik, Jaakola Anna, Joas Timo, Koski Max, Kulhelm Jarmo, Kunelius Terhi, Kurki Aleksi, Liimatainen Mervi, Luostarinen Johanna Metsola Anne, Ojansivu Raino, Pykäläinen Vesa, Rasi Jesse, Salama Jane, Töytäri Pasi och Vanhala Toni.

Socialdemokraterna:
Arvila Tuija, Helle Tiina, Huovila Kari, Kettunen Mira, Kujala Marko, Kumpulainen Hannu, Pöyhönen Jouko och Viinanen Jari.

Sannfinländarna:
Aksels Tuulikki, Hopeasaari Tuomo, Hovi Pirjo, Jäntti Juha-Vesa, Lehto Heli, Lehto Raul, Malinen Jyrki, Matilainen Sami, Metsola Pasi, Ukkonen Jarkko, Vehmaa Heikki och Ögård Tom.

Centern:
Heikkilä Martti, Nurmiranta Ilkka, Paavola Erja, Piispa-Jespars Seija, Seitola Tuomo, Teittinen Mika, Turunen Riikka och Yrjölä Reijo.

Vänsterförbundet:
Lakso-Adamsson Riitta, Ojala Jesse, Reinikainen Juha, Salopuro Sanni, Vulkko Tea och Vulkko Tiina.

De gröna:
Leppänen Sari, Molochnaja Marija och Söderholm Jukka.

Kristdemokraterna:
Ahtiainen Joonas, Kasurinen Kari, Kaurinen Mirja och Takkula Kai.

Kristall Parti:
Kallio Kirsi, Lakso-Adamsson Riitta, Seppä Petri, Vulkko Tea och Vulkko Tiina.

Uppdatering kl. 20.30: Kaj Kujalas namn fanns felaktigt med på listan över Samlingspartiets kandidater i Lappträsk. Han ställer inte upp i år.

Uppdatering kl. 21.01: Det är inte Sebastian Wallén utan Göran Wallén som ställer upp för SFP i Lappträsk.

Uppdatering kl. 23.00: Marianne och Tatu Chanth är uppställda för Djurrättspartiet, inte De gröna i Borgå.

Uppdatering 6.5. kl. 17.45: Namnet på Alexandr Foy som ställer upp för SFP i Borgå har korrigerats från Kliucharev-Foy.

Uppdatering 14.5. kl. 11.05: SFP:s kandidater Ossi Lindroos och Vivan Wikström i Sibbo har lagts till.