Hoppa till huvudinnehåll

Manchester City till Champions League-final för första gången någonsin – tränaren Pep Guardiola: "Att nå final är så svårt"

Manchester Citys Riyad Mahrez firar sitt 1–0-mål i den elfte minuten.
Manchester Citys Riyad Mahrez firar sitt 1–0-mål i den elfte minuten. Manchester Citys Riyad Mahrez firar sitt 1–0-mål i den elfte minuten. Bild: EPA-EFE/PETER POWELL Riyad Mahrez (Fotboll)

Manchester City har i många år på pappret varit ett av världens bästa fotbollslag. Hemma i England har det blivit många titlar, men i Europa har storklubben inte alls fått till det. Efter att ha besegrat PSG med 4–1 totalt väntar klubbens första final. Chelsea eller Real Madrid kommer att stå för motståndet i Istanbul i slutet av maj.

I slutet av maj får Manchester City spela Champions League-final för första gången i klubbhistorien. City vann semifinalreturen mot franska Paris Saint-Germain med 2–0 och gick vidare med 4–1 totalt.

Algeriern Riyad Mahrez, som är född och uppvuxen i Paris, gjorde matchens båda mål – det första i den 11:e minuten och det andra i den 63:e minuten. Senast då PSG:s Angel di Maria drog på sig en utvisning med 20 minuter kvar att spela var finalplatsen klappad och klar.

PSG, vars skadade stjärna Kylian Mbappe såg hela matchen från avbytarbänken, får därmed fortsätta jaga sin första Champions League-titel.

Engelsk final?

Citys tränare Pep Guardiola gör sin femte säsong i klubben. Efter den första säsongen utan titlar har det har blivit fyra ligacupsegrar och en buckla i FA-cupen. Dessutom är den tredje ligasegern i praktiken redan säkrad.

Guardiola var såklart belåten.

– I första halvlek var de riktigt bra men vi försvarade exemplariskt. Att nå final i den här turneringen är så svårt, men vi fixade det, sa han efter matchen.

Det kan bli en tredje engelsk Champions League-final om Chelsea slår spanska Real Madrid på onsdagskvällen. Den första matchen mellan lagen slutade 1–1 och Chelsea gäller som favorit på hemmaplan. Spelbolagen bedömer att Chelsea fixar finalbiljetten med 60 procents sannolikhet.

För två år sedan vann Liverpool över Tottenham i finalen med 2–0. Förra året besegrade tyska Bayern München PSG med 1–0.

Finalen spelas i turkiska Istanbul den 29 maj.

Resultat:

Manchester City–Paris Saint Germain 2–0 (1–0)
11' Riyad Mahrez 1–0
63' Riyad Mahrez 2–0
69' Angel di Maria (PSG) utvisad

Manchester City till final med 4–1 totalt.

Källa: AP

Läs också