Hoppa till huvudinnehåll

Tjugo personer på läktaren i Seinäjoki – HIFK:s Yaghoubi utvisad efter gester mot publiken: "Ganska klassiskt"

Läktarna gapade i det närmaste helt tomma i matchen mellan SJK och Helsingfors IFK i Seinäjoki. Ändå lyckades Helsingforslagets Moshtagh Yaghoubi fixa en utvisning åt sig för sina gester mot publiken – i samband med egna lagets målfirande.

Scenerna vid halvtidsvisslan vittnade om att fotbollsligamatchen i Seinäjoki var på väg att bli anspänd.

Särskilt HIFK-spelarna hade mycket att säga till domarna och bland annat Moshtagh Yaghoubi protesterade ordentligt. Mittfältsvirtuosen skulle sedan få lämna den andra halvleken i förtid.

Yaghoubi tog sitt första gula kort för kvällen i den 69:e minuten. Sex minuter senare nickade hans lagkamrat Aldayr Hernandez in 1–0 från Juanan Entrenas skruvade frispark.

Ett vilt firande utbröt bland HIFK-spelarna – ”Mosa” Yaghoubi passade på att gestikulera och ropa mot den fåtaliga publiken på huvudläktaren i glädjeruset. Fjärdedomaren Antti Munukka såg det hela från närhåll och Yaghoubi fick sitt andra gula för kvällen.

– Jag vet inte hur han lyckades bli utvisad, men ganska klassiskt av honom, tyckte SJK:s Niko Markkula i Ruutus sändning.

SJK utnyttjade överläget

Det anmärkningsvärda med Yaghoubis utbrott mot publiken var att endast 20 personer fick vara på läktaren i Seinäjoki.

– Jag snackade lite med domaren om vad som hänt och säkert fanns det en orsak till kortet, annars skulle det inte ha blivit en varning. Själv såg jag det inte och kan inte kommentera desto mer. Det var synd, vi gjorde det lite svårt för oss, konstaterade IFK-kaptenen Sakari Mattila.

Med en man mer kunde SJK skapa ett ordentligt tryck efter utvisningen. Det gav utdelning i minut 81 då Jake Jervis nickade in en hörna.

– Visst är man nöjd med en poäng härifrån, med tanke på utvisningen. Det är svårt att spela här och det här är en poäng mer än vad vi fick härifrån i fjol, påminde Mattila.

– Det känns som att matcherna mot IFK hettar till varje gång, det var väldigt många avblåsningar i dag, menade Markkula.

Historisk seger för HPS

I Nationella ligan stod nykomlingen HPS för en storskräll. Laget tog nämligen sin första seger någonsin på högsta serienivå.

Den historiska vinsten kom hemma mot Honka. HPS sköt bara ett skott på mål i hela matchen – men Aino-Kaisa Lehtinens mål räckte till seger.

– Det här känns superbra. Vi har jobbat för det här och trott på att vi kan vinna. I dag hade vi det mod i spelet som vi visade i Ettan i fjol, sa HPS-anfallaren Piipa Kamppi till Ruutu.

Resultat:

Fotbollsligan:

SJK–HIFK 1–1 (0–0)
KTP–Honka 1–3 (0–2)

Nationella ligan:

HPS–Honka 1–0 (1–0)
HJK–PK-35 Vanda 1–1 (0–0)

Videokälla: Ruutu

Artikeln uppdaterad med nyheten om HPS seger klockan 21.55.