Hoppa till huvudinnehåll

Karejev höll TPS flytande till slutet av andra perioden – Lukko fick utdelning efter mängder med chanser och utjämnade finalserien

Andrej Karejev räddar ett skott från Lukko.
Andrej Karejev höll länge TPS med i matchen. Andrej Karejev räddar ett skott från Lukko. Bild: Lehtikuva ishockey,TPS (ishockey herrar),Rauman Lukko,Andrei Kareyev

Andrej Karejev höll på att bli ett nytt spöke för Lukko. Målvakten höll länge TPS med i matchen men efter 24 räddningen sprack nollan. Lukko gjorde två mål på två minuter i slutet av andra perioden och då kunde TPS inte svara.

Karri Rämö gjorde en stormatch när TPS vann den första finalen mot Lukko i fredags, men till den andra matchen överraskade Åbolaget med att byta sista utpost.

Rämö fick sätta sig på bänken och i stället var det Andrej Karejev som tog plats mellan stolparna. Och ersättaren var minst lika bra även om Lukko vann den andra finalen.

Lukko hade ett stort spelmässigt övertag och skapade många lägen men Karejev stod i vägen. Målvakten gjorde räddning på räddning men efter 24 skott klarade han inte av att ta det 25:e.

Eetu Koivistoinen skickade in 1–0 i powerplay. Och när nollan var spräckt kunde Aleksi Saarela utöka till 2–0 två minuter senare. I den sista perioden gjorde Thomas Gregoire 3–0 och Sebastian Repo fastställde slutresultatet 4–0 i tom bur.

– Alla kedjor gjorde det väldigt bra, och vi spelade precis som vi ville och styrde matchen. Vi kunde kanske ha varit lite mer effektiva framför mål men vi får vara nöjda, säger Aleksi Saarela till Yle Puhe.

TPS skapade inte speciellt mycket i matchen. Lukkos målvakt Lassi Lehtinen behövde bara göra tretton räddningar.

– Vi hamnade på efterkälken. Vi hade inget i den här matchen, säger TPS-tränaren Raimo Helminen till STT.

Finalserien fortsätter i Åbo på måndag.

– Vi ska kolla på lite klipp inför den matchen. Det var inte en fulländad insats och det finns en del att förbättra, säger Saarela.

Resultat:

Lukko – TPS 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
34:35 1–0 Eetu Koivistoinen (Vili Saarijärvi, Pavol Skalicky) pp
36:37 2–0 Aleksi Saarela (Sebastian Repo, Vili Saarijärvi)
51:18 3–0 Thomas Gregoire (Heikki Liedes)
58:19 4–0 Sebastian Repo (Vili Saarijärvi, Eetu Koivistoinen)

Lassi Lehtinen Lukko 6+2+5=13
Andrej Karejev TPS 14+10+13=37

Finalserien står 1–1 i matcher