Hoppa till huvudinnehåll

Uefa bekräftar: Champions League-finalen flyttas från Istanbul till Porto, och biljettförsäljningen kan börja

Portos hemmaarena.
Champions League-finalen 2021 spelas på Dragao-stadion i Porto. Portos hemmaarena. Bild: imago sport/ All Over Press Porto,fotbollsstadion

Två brittiska storklubbar i Champions League-final, men ingen möjlighet för brittiska fans att resa till Turkiet. Det fick Uefa att flytta finalmatchen att spelas i Portugal, för andra året i rad. "Att beröva fansen på möligheten att se matchen live var inte ett alternativ", säger ordförande Aleksander Ceferin.

På torsdagen bekräftade Uefa att herrarnas Champions League-final den 29 maj inte kommer att spelas i Istanbul som planerat.

Storbritannien har lagt Turkiet på sin "röda lista" vad gäller resor till landet, vilket inte hade gjort det möjligt för brittiska fans att se matchen live.

Däremot har Storbritannien inga reserestriktioner till Portugal. Finalen mellan Chelsea och Manchester City kommer nu därmed spelas i Porto, och både Chelsea och Manchester City kommer att få ta in 6 000 supportrar.

– Supportrar har lidit i över 12 månader utan möjlighet att se sina lag live. Att ta sig till Champions League final är en höjdpunkt i klubbfotboll. Att beröva fansen på möjligheten att se matchen live var inte ett alternativ, sade Uefas ordförande Aleksander Ceferin enligt europeiska fotbollsförbundets pressmeddelande.

De 6 000 biljetter som vardera lag får sälja ska enligt Uefa komma till salu så snabbt som möjligt. Hur många åskådare som slutligen kan tillåtas på arenan klarnar senare.

Att eventuellt flytta matchen att spelas i England var också ett alternativ, men till slut hittades ingen lösning vad gäller det. Champions League-finalen spelades i Portugal även i fjol, då i Lissabon.