Hoppa till huvudinnehåll

Inter tog ledningen i fotbollsligan – decimerat Honka fick kontakt på feldömd straff

Inters målvakt Henrik Moisander lyckas nästan rädda Honkaspelaren Lucas Kaufmanns straff.
Inters målvakt Henrik Moisander lyckas nästan rädda Honkaspelaren Lucas Kaufmanns straff. Inters målvakt Henrik Moisander lyckas nästan rädda Honkaspelaren Lucas Kaufmanns straff. Bild: Lehtikuva / Emmi Korhonen Lucas Kaufmann,Henrik Moisander

I fotbollsligan vann Inter över Honka med 2–1. Den andra halvleken bjöd på tre mål, varav två på straff, och en utvisning. Honkas straff blev en stor snackis efter att reprisbilder visat att Otso Koskinen lagt sig raklång i straffområdet.

I Esbo drabbade Honka och Inter samman inför tomma läktare. Den första halvleken bjöd inte på några mål, men tidigt i den andra började det hända. Timo Furuholm gav direkt Inter ledningen med 1–0 och en kvart senare utökade Martti Haukioja till 2–0 på straff.

Honkas Edmund Arko-Mensah drog på sig två gula kort inom loppet av några minuter, blev utvisad i den 73:e minuten och det mesta tydde på att det var kört för Honka.

Lucas Kaufmann lyckades ändå reducera till 1–2 på staff. Inters målvakt Henrik Moisander fick fingrarna på bollen som ändå rullade i mål.

Straffen föranleddes av att Honkas Otso Koskinen fick ett friläge och domaren tyckte att Noah Nurmi drog ner honom i straffområdet. Reprisbilderna visade ändå att att Nurmi var helt oskyldig.

Se sekvensen på Ruutus webbplats eller på Twitter.

Inter firar Martti Haukiojas 2–0-mål.
Spelarna i Inter firar Martti Haukiojas 2–0-mål. Inter firar Martti Haukiojas 2–0-mål. Bild: Matti Raivio/All Over Press Martti Haukioja,FC Inter

För Honka var förlusten den tredje på fyra matcher. Inför säsongen sågs Honka som en potentiell medaljkandidat.

Inter har i sin tur inlett säsongen vasst med tre segrar på fyra matcher. Åbolaget toppar serietabellen med sina nio poäng. Tvåan HJK, som på måndag möter FC Lahti på hemmaplan, är tvåa med sju poäng på tre matcher.

IFK Mariehamns första förlust

KuPS är ny trea efter att ha hemmabesegrat IFK Mariehamn med 2–0 inför ögonen på 650 åskådare.

Inom loppet av några minuter i slutet av första halvlek såg Henri Toivomäki och Santeri Haarala till att KuPS drog upp det två mål stora försprånget.

IFK Mariehamn hade inlett fotbollsligan med två segrar och saldot är nu 2–0–1.

KuPS passerade IFK Mariehamn och gick alltså upp på tredje plats. Kuopiolaget har kammat ihop sju poäng på fyra matcher.

Resultat:

KuPS–IFK Mariehamn 2–0 (2–0)
35' Henri Toivomäki
39' Santeri Haarala

Publik: 650 åskådare

FC Honka–FC Inter 1–2 (0–0)
47' Timo Furuholm 0–1
63' Martti Haukioja 0–2 (på straff)
73' Edmund Arko-Mensah (Honka) utvisad
83' Lucas Kaufmann (på straff)

Publik: 0 åskådare

Haka–KTP 0–3 (0–1)
28' David Ramadingaye 0–1
58' Francisco Alvarez 0–2
66' Mohamadou Sissoko 0–3

Publik: 50 åskådare