Hoppa till huvudinnehåll

2 Unlimited

2 Unlimited var en Eurodanceduo, Popduo, från Nederländerna, bildad 1991. 2 Unlimited bestod ursprungligen av producenterna Phil Wilde och Jean-Paul De Coster, sångerskan Anita Doth och rapparen Ray Slijngaard.

2 Unlimiteds första låt, Get Ready for This, kom ut 1991 och blev en stor hit. Den används fortfarande relativt flitigt i TV-program och filmer. De fick sin största hit år 1993 med låten No Limit. Deras sista låt blev Spread Your Love från 1996 sedan både Anita och Ray hoppat av. En av anledningarna till detta sägs vara de blivit osams med varandra och inte längre kunde samarbeta. En annan orsak var att de inte längre kom överens med producenterna Phil och Jean-Paul. De två gav dock inte upp och under 1997 letades det efter ersättare för Anita och Ray. I slutet av det året visade två tjejer, Marion van Iwaarden och Romy van Ooijen , intresse för att ta plats i gruppen men de blev aldrig lika populära som Anita och Ray. 1998 kom den nya duons första singel Wanna get up ut och den följdes sedan upp av ytterligare två ifrån albumet II. II blev tyvärr det enda albumet som spelades in med den nya duon eftersom Romy hoppade av i slutet av samma år. Ray jobbade tidigare som kock på Amsterdams flygplats, Schiphol och Anita jobbade administrativt på en polisstation.

År 2008 anordnades en namninsamling mer som omröstning om de två ursprungliga medlemmarna Ray och Anita skulle komma tillbaka som 2 Unlimited igen. Resultatet är okänt hittills. Sedan 2008 har Anita och Ray återförenats vid flera tillfällen. I januari 2010 släpptes nyheten att Anita har bröstcancer. Hon kommer torts detta fortsätta sina uppträdanden med Ray, även under behandlingen, i så stor utsträckning som möjligt.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar