Hoppa till huvudinnehåll

Ace Wilder

Ace Wilder, egentligen Alice Kristina Ingrid Gernandt, född 23 juli 1982 i Örebro, är en svensk popsångerska och låtskrivare.

Wilder föddes i Örebro men växte upp på olika platser i flera olika världsdelar, däribland en lång period i Miami i Florida i USA. Numera bor hon i Stockholm. Tillsammans med två vänner startade hon gruppen Paper Moon Dragon, som bland annat hade hiten "Betty" (2006). Hon har verkat som låtskrivare åt olika artister. Flera av hennes låtar har legat på 10-i-topplistor i bland annat Tyskland.

Efter att i flera år också ha sjungit och dansat bakom flera internationella artister på turnéer världen över bestämde hon sig 2012 för att satsa på en solokarriär och fick snabbt kontrakt med EMI Records och Warner Music. Hon har gett ut singlar som "Do It", vilken bland annat hörts i flera amerikanska TV-serier och reklamfilmer, och följde hösten 2013 upp med singeln "Bitches Like Fridays", som även har blivit remixer av flera kända DJs. Hösten 2013 släpptes även EP:n A Wilder, som utsågs till "Bästa EP" vid Scandipop Awards i januari 2014.

Wilder deltar i Melodifestivalen 2014 med låten "Busy Doin' Nothin' " och tog sig i den tredje delfinalen vidare till finalen i Friends Arena den 8 mars.

Hon är brorsbarnbarn till radiopersonligheten Anders Gernandt. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar