Hoppa till huvudinnehåll

After Dark

After Dark är en svensk dragshow-grupp som varit mest känd med Christer Lindarw och Lasse Flinckman i huvudrollerna. After Dark har funnits sedan 1976, då de ovannämnda samt Roger Jönsson startade den egna klubben After Dark ClubDavid Bagares gata i Stockholm.

1980 fick de sitt stora genombrott med krogshowen Förför Sverige i tiden, då på Hamburger Börs i Stockholm. Sedan dess har After Dark varit ett starkt inslag i svensk krogshow- och HBT-historia. Jönsson övergick 1981 till gruppen Surprise Sisters och avled 1984.

Senare det året uppträdde After Dark i San Francisco efter en första utlandsturné året innan till Madrid.

Lindarw och Flinckman medverkade och fick stort genomslag 2004 i Melodifestivalen, med låten La dolce vita. Hösten 2004 hade de premiär med sin senaste krogshow på Tyrol, Gröna Lund, i Stockholm. Namnet på den var också La dolce vita. Sedan dess har den turnerat vidare till showkrogarna Amiralen (Malmö) och Rondo, Liseberg (Göteborg) samt en rad mindre svenska städer. I Melodifestivalen 2005 var After Dark också med, men inte i tävlingen, utan de var pausnummer med Alla har ont.

After Dark medverkade i den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2007 med låten (Åh) När ni tar saken i egna händer. Låten gick vidare efter första omröstningen, men gick varken vidare till andra chansen eller finalen. Texten till låten kan till största del antas handla om onani, men kan lika gärna handla om heminredning. Namnen som förekommer i låten (Martin, Tina, Ernst och Bosse) relaterar till TV-kändisarna Martin Timell, Tina Nordström, Ernst Kirchsteiger och Bosse Bildoktorn Andersson som alla gett sitt medgivande till att omnämnas i låten.

2009 byttes Flinckman ut mot Lars-Åke Wilhelmsson ("Babsan") i en riksturné med Lindarw där de två dragdivorna visade prov på gott samarbete och fick fina recensioner. En inspelning av föreställningen från restaurang Tyrol sändes av TV4 som After dark med Babsan nyårsafton 2011. Kvar i ensemblen sedan 1976 är förutom Lindarw även Nils-Albert Eriksson, som numera (2011) gör en soloparodi på Christer Sjögren. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar