Hoppa till huvudinnehåll

Anastacia

För andra betydelser, se Anastasia (olika betydelser).

Anastacia, egentligen Anastacia Newkirk, född 17 september 1968 i Chicago, Illinois, är en amerikansk popsångerska och låtskrivare.

Anastacia slog igenom år 2000 med albumet Not That Kind som toppade flera försäljningslistor världen över. Uppföljaren Freak of Nature som släpptes 2001 var också mycket framgångsrik men nådde dock inte lika stora framgångar som debutalbumet. Tillsammans sålde båda albumen i över 20 miljoner exemplar världen över, främst i Europa och i Oceanien.

Anastacia skrev även den officiella VM-låten Boom till Fotbolls-VM 2002 i Korea/Japan och framförde även låten innan finalen mellan Brasilien och Tyskland i Yokohama. Anastacia var borta från musikbranschen några år på grund av sin bröstcancer. Men hon kom tillbaka i studion och hennes senaste album släpptes hösten 2008.

I januari 2003 fick den då blott 34-åriga Anastacia diagnosen bröstcancer, vilken hon sedermera opererades för. Som ett led i upplysningskampanjen om bröstcancer startade Anastacia The Anastacia Fund, en organisation som upplyser unga kvinnor om farorna med bröstcancer och uppmuntrar dessa kvinnor att göra mammografier. Tio år senare i början på 2013 var det dags igen. Hon fick åter diagnosen bröstcancer och tvingas ställa in planerade evenemang och går ut med beskedet till sina fans och de kommer såklart gå vidare med detta.

Under konvalescensen och efterföljande strålbehandling skrev Anastacia sitt tredje album Anastacia som släpptes år 2004 och som genererat singlarna "Left Outside Alone" och "Sick and Tired".

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar