Hoppa till huvudinnehåll

Apollo 440

Apollo 440 (även skrivet Apollo Four Forty) är en brittisk musikgrupp bildad 1990 i Liverpool, England, av bröderna Trevor och Howard Gray tillsammans med Noko. Alla tre medlemmar bidrar med sång och musik, till största del datorbaserad. Med sin blandning av rock, techno och ambient har de haft framgångar på såväl poplistor som på dansgolv.

Apollo 440 gav ut sitt debutalbum Millennium Fever på gruppens eget skivbolag Stealth Sonic Recordings 1994, efter att ha flyttat från Liverpool till London. Fram till dess att singeln Liquid Cool gavs ut 1994 var bandet mest känt i Storbritannien och där som remixare, och det var först med singlarna Krupa (1996) och framför allt Ain’t Talkin’ ’Bout Dub (1997) som gruppen nådde internationell framgång med eget material.

1996 bytte gruppen stavningen av sitt namn på skivomslag, från Apollo 440 till Apollo Four Forty; i de flesta övriga sammanhang stavas namnet dock fortfarande på det ursprungliga viset. De verkar numera i Islington i London, där deras studio Apollo Control ligger.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar