Hoppa till huvudinnehåll

Benny Benassi

Benny Benassi, egentligen Marco Benassi, född 13 juli 1967 i Milano, är en italiensk DJ, artist och remixare som också är känd som ena halvan av DJ-duon Benassi Bros med sin kusin Alle Benassi (egentligen Allessandro Benassi). Han gör musik i housegenren och slog igenom internationellt med låten Satisfaction.

Benassis stora genombrott kom 2002 när Ministry of Sound släppte en ny musikvideo till låten Satisfaction, med lättklädda modeller som använder elektriska verktyg som slip- och borrmaskiner. Den ersatte den tidigare videon med fyra beigeklädda, nästan stillastående personer, och blev också mycket mer populär. Singeln nådde som bäst andraplatsen på den brittiska försäljningslistan.

Ljudbilden i Satisfaction, som domineras av en hård dynamisk komprimering där bastrumman överröstar de andra instrumenten, har blivit något av Benassis signatur och känns igen i de flesta av hans låtar.

Benassi ingår i gruppen The Biz tillsammans med Paul French, Violeta och kusinen Alle Benassi. Benassi har också, ofta tillsammans med sin kusin, samarbetat med bland andra Dhany och Sandy.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar