Hoppa till huvudinnehåll

Busted

James Bourne och Matthew Willis var de som startade bandet, men tyckte att två medlemmar var för lite så de bestämde sig för att hitta en tredje medlem. Det var så de hittade Charlie Simpson som kom att bli en av bandets gitarrister, han lämnade bandet 2005 då de splittrades. Busted tecknade kontrakt med Universal Island i början av 2002.

Deras debutsingel, "What I Go To School For", släpptes i september 2002 och nådde # 3 på Englandslistan. Uppföljaren, "Year 3000" var skriven av och om James Bournes besatthet av filmen "Tillbaka till framtiden" I april släppte de sin tredje singel, "You Said No" som till slut nådde # 1. Guinness hitsinglar certifierad dem som det första bandet någonsin att få sina tre debut singlar in på topp 3 i stigande ordning. Debutalbumet Busted - "Busted" kom i januari 2003, och hamnade på 2a plats.

Busteds startade år 2003 med en vinst inom kategorin "Favourite Newcomer at the National Music Awards" samt "Best Band" Efter detta började en inspelning som skulle bli deras andra album, "A Present For Everyone" och den första singeln till det nya albumet var "Crashed the wedding", som nådde en första placering i Storbritannien. Bandet avslutade år 2003 med en nominering av "Record of the Year" samt ett Busteds julspecial på ITV1 som sändes strax innan jul. Busted tillkännagav också att de skulle inleda det kommande året med en turné i februari.

2004 skulle bli det näst sista året för bandet. Busted framförde en lyckad turné att som startade året och singlarna "Who's David?" och "Air Hostess" nådde topp placeringar på listor världen över. Bandet tog emot priser för "Best British Breakthrough Act" och "Best Pop Act" på årets BRIT Awards.

Bandet reste sedan till USA för att släppa ett självbetitlade album som var en blandning av deras första och andra album. Deras kamp om att slå igenom i USA blev en TV-serie som sändes på tvkanalen MTV. Serien fick namnet "Amerika or Busted."

Medan bandet var i USA, vart de förfrågade att spela in temat till filmen "Thunderbirds" som skulle komma sommaren 2004. Låten som spelades in för filmen "Thunderbirds Are Go" hamnade på första plats, och Busted vann åter igen pris för "Record of the Year" i december. Deras livealbum "A Ticket For Everyone" nådde # 11 i november.

I slutet av 2004 deltog Busted i Storbritanniens välgörenhetsinsamling "Do They Know It's Christmas?" genom att spela in julsånger och skänka pengar till att bekämpa HIV, och fattigdom i Afrika och övriga länder.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar