Hoppa till huvudinnehåll

Christer Sandelin

Christer Eric Sandelin, född 5 november 1961 i Stockholm, är en svensk musiker och sångare. Han är känd från grupperna Freestyle och Style, men också som soloartist. Sandelin har arbetat mycket tillsammans med Tommy Ekman. 1992 gav han ut albumet Till månen runt solen där samtliga texter skrevs av Jonas Gardell. Sandelin har också flera gånger deltagit i den svenska Melodifestivalen.

Sandelin och Ekman släppte 2004 albumet I stereo med radiohitlåtar som "Så länge du vill" och "Uppför trappan". 2005 släppte de singeln "Dansar med mig själv" (en svenskspråkig version av låten "Dancing with Myself" från 1980). I mars 2006 kom ytterligare en Sandelin/Ekman-singel med titeln "Singlar (oh oh)" komponerad av Martin Strömqvist. De båda har även komponerat stämningsmusik för SJ:s räkning. Ett urval finns på albumet Trainflow. 2007 släpptes albumet Absolute Chillout Summer, med nyinspelade chillout-versioner av sommarklassiker producerade av Sandelin. Han sjöng även på några spår.

Sandelin producerar också andra artister, däribland Lars Vegas Trio och Ronny och Ragge.

Christer Sandelin har medverkat i TV-programmen 100 höjdare!!!, Så mycket bättre (2010) och Så ska det låta. Han tillägnades ett avsnitt av Copycat Singers, som sändes i början av 2012.

Christer medverkar i Hovturnén i augusti 2012, tillsammans med Wille Crafoord, Linda Bengtzing, Gunhild Carling, Marika Willstedt, Jonas Sjöblom och Olle Lindner.

Christer lanserade sin konst 2011-2012. Hösten 2012 antogs Christers verk Ì got balls av IF Stockholm Open och kort därefter blev samma verk utvalt som ett samlarverk av Kungliga konstrådet. Förutom verken I got balls, så har Christer även avbildat sig själv som sin barndomsidol David Bowie. Dessa tavlor visas på vernissage runt om i landet och våren 2013 kommer utgåvorna även som i glas då Christer Sandelin ingått ett samarbete med Reijmyre Glasbruk. Designen som kommer att pryda glasprodukterna är hämtade från Christers tavlor som på ett naturligt sätt gör att hans konst nu också övergår till design.

(Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar