Hoppa till huvudinnehåll

Christer Sjögren

Hans Christer Sjögren, född 6 april 1950 i Hagfors, är en svensk dansbands- och rocksångare. Han är främst känd som vokalist (sångare) i dansbandet Vikingarna, vilket han var åren 1978-2004 men har även givit ut soloproduktioner från 1989 och framåt.

Christer startade sitt första band 1964, ett band som hette Jonny-Christers, tillsammans med Stig-Åke Byberg och bröderna Johnny och Hans-Gunnar Brokvist. I den gruppen spelade Christer Sjögren elorgel. Engagemanget i den gruppen blev dock inte långvarigt, och efter att han slutat blev han i slutet av 1965 värvad till gruppen Jupiters, även detta ett lokalt Hagforsband. Även där spelade Christer Sjögren orgel, men det var under tiden i Jupiters som han även började sjunga. Jupiters gjorde även några skivinspelningar.

1968 blev Christer Sjögren kontaktad av gruppen Pelles från Mariestad, och blev erbjuden plats som sångare i bandet, något som skulle innebära att han skulle kunna ägna sig åt musik på heltid. Han tackade ja, trots att det innebar att han behövde flytta till Mariestad och dessutom behövde byta instrument till bas, eftersom Pelles redan hade en organist. Pelles hade tillsammans med Christer Sjögren en lång och ganska framgångsrik karriär, med flera skivor och flera melodier på Svensktoppen.

I mitten av 1978 värvades han till Vikingarna från Pelles orkester. Han ersatte då Stefan Borsch, som tidigare var sångare i Vikingarna, från den 15 september det året. Första albumet av Vikingarna med Christer Sjögren som sångare blev "Kramgoa låtar 7 - Djingis Khan" 1979. Under 1980-talet och 1990-talet hade Vikingarna stora framgångar, och Christer Sjögren kallades ofta för dansbandskung. År 2012 så medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med Lotta Engberg med låten "Don't Let Me Down" som dock åkte ur tävlingen under Andra chansen-momentet. Detta följdes av det gemensamma albumet Lotta & Christer. (Från Wikipedia)

Anmäl föråldrade/felaktiga uppgifter 

Spelade låtar